TÄNA TELEKAS ⟩ 3 Oscariga pärjatud hirmkallis «King Kong» tõi Peter Jacksonile hiigelpalga

Spekter
Copy

Täna kell 20.35 näitab Kanal 2 suurejoonelist seiklusfilmi «King Kong» (King Kong, 2005), peaosas Naomi Wattsi, Jack Blacki ja Adrien Brodyga. 

1933. aasta filmiklassika uusversioon! Meremeeste seas liigub legend saladuslikul Pealuusaarel elavast hiiglaslikust gorillast King Kongist. Sensatsiooni jahtima saabunud filmigrupp avastab, et nii saar kui ka hiigelgorilla on vägagi reaalsed – nagu ka verejanused pärismaalased ja dinosaurused. Vangistatud King Kong viiakse New Yorki, ent kas inimesed ikka suudavad kedagi nii suurt ja võimsat oma tahtele allutada? Oscaritega pärjatud kassahiti lavastas «Sõrmuste isanda» režissöör Peter Jackson.

Film võitis 3 Oscarit heli- ja visuaalefektide eest ning teenis kinokassades üle poole miljardi dollari, hoides paar aastat enda käes rekordit kui kalleim film, mis USAs toodetud (eelarve 200 miljonit). Peter Jackson teenis filmi lavastamise eest 20 miljonit dollarit, mis oli suurim palk, mida ühele režissöörile Hollywoodis makstud. Selle rekordi purustas läinud suvel Tallinnas oma uut hitti vändanud Christopher Nolan oma linalooga «Dunkirk» (2017). 

Põnev fakt: King Kongi kõmisev hääv on tegelikkuses poolel kiirusel tagurpidi maha mängitud lõvimöire.

King Kongi kehastab filmis inglise näitleja Andy Serkis, kes on leidnud oma niši Hollywoodi peamiselt arvutigraafikale toetuvates filmides kui erinevate kollirollide täitja ja iseäranis ahvide ja primaatide kehastaja.

Jacksoni film on suur hüpe edasi King Kongi realistlikus kujutamises. Kui nüüd 1933. aasta kõige kuulsamat filmistseeni meenutada, siis on selgesti näha, et ilmasõdade vahel rahvast vaimustanud ja himutanud ekraanisündmused jäävad põnevuselt ja usutavuselt isegi tänapäevastele nukufilmidele alla.



Vaata välkdokki sellest, kui uuenduslikke eriefekte omaaegses hiiglasefilmis kasutati:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles