Põlluaas vastuvõtule minemisest: ma ei ole ainult EKRE esindaja, esindan ka riigikogu

Copy

Henn Põlluaas selgitas Postimehele, miks ta siiski otsustas presidendi vastuvõtust osa võtta. Samuti selgitas ta, miks presidendi kõne talle head muljet ei jätnud. 

Küsimuse peale, mis tundega presidendi kõnet kuulati, kommenteeris Põlluaas, et vabariigi aastapäeval mõnd väljendit kasutada on liig. «Ma hästi ei toeta seda ideed, et vabariigi aastapäeval peaks president oma kõnes torkima otseste väljenditega koalitsiooni ja tituleerima neid Pearudeks ja rohutirtsudeks. Noh, see ei jätnud head muljet.»

«Põhiseaduse järgi peaks ta olema tasakaalustav jõud, mitte kedagi eelistav, erapooletu, ta oli ju selgelt oma poole valinud. Nagu ta on teinud seda ammu, juba algusest peale,» kommenteeris ta. 

Põlluaas vihjab, et Eesti riigi heaolu on tagaplaanile jäämas: «Ma arvan seda, et Eestis me võiksime olla ikkagi sedavõrd sallivad, kui presidendi sõnu kasutada, et me austaksime ka teistsuguseid seisukohti. Mitte ei lööks neid risti, kes leiavad, et me peame ikkagi seisma mitte ainult Gruusia, Ukraina ja teiste riikide territoriaalse terviklikkuse eest, vaid ka Eesti riigi eest.»

Te otsustasite täna tulla. Mis sai kaalukeeleks?

Ega ma ei ole mitte ainult EKRE esindaja ega koalitsiooni esindaja, ma esindan riigikogu kui institutsiooni. Loomulikult selles positsioonis tuleb sellistel üritustel osaleda ja see on täiesti loomulik,» ütles ta. «Tuleb vaadata üle poliitilistest ambitsioonidest.»

Vaata täispikka intervjuud videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles