Video ja galerii: mida pakkusid Pärnu kokad riigi sünnipäeval presidendi külalistele?

Copy

Tänasel Eesti Vabariigi aastapäeva presidendi vastuvõtul Viljandis pakub peokülalistele 11 tippkoka seas maitseelamusi Pärnu toiduvõlur Piret Pusse restoranist Noot.

Ugala teatris pidulikul üritusel esindavad suvepealinna restorani Noot kokad Piret Pusse ja Heidi Pinnak, kes oma ampse hakkasid välja töötama juba sügisel. Tänaseni oli kogu menüü salastatud. 

Külalised saavad mekkida nii liha kui ka kala, samuti taimetoidu- ja veganiampse. Keskendutud on maitsepuhtusele, suupistetes tuuakse esile põhitooraine parimad maitseomadused. Ampsud ei tohi olla liialt suured, ent peavad tekitama vau-efekti.

Peomenüüs on kasutatud palju väiketootjate toodangut, näiteks veis tuleb Viljandimaalt, jänes Abjast, räim Hiiumaalt, luts Peipsist, Võrtsjärvest latikas ja angerjas, kitsejuust Järvamaalt. Külalistele valmistati 48 eri näksi, kokku ligikaudu 16 000 suupistet. Neist 1200 tulid Pusse meeskonnalt, kuhu kuulusid Roland Visnapuu, Noodi pagar Tiiu Pipar ja Viljandi kutseõppekeskuse teise kursuse õpi­lane Gen Horret Rand. Viimased tööpäevad venisid toiduvõluritel 12-tunnisteks.

Piret Pusse kostitab külalisi

  • suitsutatud peedi tartari-seemnekrõpsu, trühvlimajoneesi ja krõbedate kapparitega;
  • kadakasuitsu pardifilee apelsinitšatni, basiilikukukli ja Eesti juustu krõpsuga;
  • porgandi ja musta leivaga silmutrühvliga.
Andmed: presidendi kantselei
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles