Video ⟩ Kaitsevägi koondub Tallinna (1)

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

Täna õhtul on Tallinnas Vabaduse väljakul paraadi peaproov ning erinevad väeliigid ja tehnika tulevad selleks puhuks Tallinna kokku.

Nägin tee ääres peatuvat sõjaväepolitsei autot, kust hüppas välja ohutusvesti kandev laigulises riietuses noormees ja võttis kergel sammul suuna ristmikule. Teed mööda edasi vaadates nägin taamal oleval ristmikul teist neoonrohelist vesti vilksatamas ja samas liitis aju juba üks pluss üks. «Ahhaa,» mõtlesin, «Täna õhtul on ju paraadi proov ja ilmselt peaks hakkama siit varsti kaitseväe kolonn mööduma.» ja sättisin end tee äärde ootama. Vahepeal jõudis vihmasabin üle käia, aga olin kindel, et kaua oodata ei tule. Ega tulnudki. Õige pea nägin lähenemas vilkuritega autot ja selle järel kaitseväe masinaid.

Oleksin tahtnud möödujatele lehvitada, kuid tuulise ilma tõttu olid mõlemad käed kinni kaarmeat hoidmas. Naeratasin siis oma kõige laiemat ja soojemat naeratust ja ütlesin tervitussõnu ning igast autost tervitati ja naeratati mulle vastu. Milline rõõm, et üksikut tee ääres seisjat märgati ja lõbusalt tervitati! Ülev meeleolu kandus neilt mullegi üle ning rind paisus rõõmust ja uhkustundest. Soovisin neile järele vaadatas: «Head vabariigi aastapäeva!»

Eesti Vabariigi 102. aastapäeva paraad peetakse Tallinnas 24. veebruaril algusega kell 12. Paraadi peaproov on Vabaduse väljakul 23. veebruaril kell 21.00.

Üksused rivistuvad 24. veebruaril Vabaduse väljakule kell 11.15. Paraadi võtab vastu Vabariigi President Kersti Kaljulaid, paraadi juhatab kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem.

Paraadist võtab osa üle 800 osaleja ja ligi poolsada ühikut tehnikat, kokku osaleb paraadil 42 lippu, 4 kompaniid, 2 patareid, 8 rühma ja 2 orkestrit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles