Vana metallkorsten võeti maha

Copy
Vana korsten seisis kasutuseta ning muutus tuulega ohtlikuks.
Vana korsten seisis kasutuseta ning muutus tuulega ohtlikuks. Foto: Elmo Riig

Viljandis Ugala lähedal võeti täna maha metallist korsten, millele enam kasutust ei leidunud. Peaaegu kaheksa tonni kaaluv korsten läheb vanametalli kokkuostu.

Täna võisid tähelepanelikud linnakodanikud märgata Ugalast üle Reinu tee paikneval kunagisel nahavabriku krundil askeldavaid töömehi ja suurt kraanat, mille ülesandeks oli maha võtta 7,9 tonni kaaluv metallkorsten.

Umbes 30-meetrine korsten eemaldati krundi haldaja Tõnis Voldi sõnul ohutuse huvides, sest viimaste suurte tuultega olevat see kõikunud. "Teda ei ole enam tarvis. Aeg teeb oma töö ning ohutus ennekõike," lisas ta.

Korsten kuulus endise nahavabriku tootmishoone kõrval oleva katlamaja juurde, kuid nüüd kasutatakse hoonetes linna keskkütet ning korsten seisis juba aastaid kasutuseta. Mõneti ohtliku töö tõttu oli mõneks ajaks suletud osa tänavast. Volt ütles, et korstna viib kokkuostu sama firma, kes selle maha võttis. Endise nahavabriku praeguseks omanikuks on osaühing Fellini Maja ning hoones renditakse pinda mitmele ettevõttele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles