Video ⟩ Elfyn Evansi isa ruttas Rootsi: ma ei saanud koju jääda

Henry Lääne
Copy

Rootsi MM-rallil triumfeerinud Elfyn Evansi isa Gwyndaf polnud võistluse alguses svenssonite maal kohal. Laupäeval aga plaanid muutusid, kuna tema poeg oli saavutamas midagi suurt.

Elfyn Evans võitis Toyota Yaris WRC roolis üheksast sõidetud kiiruskatsest tervelt viis ning juhtis rallit algusest lõpuni. Ta tõusis teist korda MM-etapil poodiumi kõrgeimale astmele - esimene triumf tuli kolm aastat tagasi Walesis.

«Kogu Wales on tema soorituse üle äärmiselt uhke,» rääkis rõõmus Gwyndaf Evans pärast ralli viimase kiiruskatse lõppu. «Ma ei saanud koju jääda, sest tegu oli tõeliselt olulise hetkega.»

Papa Evansi sõnul on poja edukaks karjääriks nähtud kõvasti vaeva. «Ma tean, kui palju Elfyn, mina, tema pere ja kõik need, kes teda viimased 10-12 aastat toetanud on, on läbi elanud. See on olnud päris karm, aga vaeva väärt.»

Muide, Gwyndaf Evans on endine rallisõitja, kes osales 32 MM-etapil. Erilist edu ta aga ei nautinud, ehkki ühe katse suutis waleslane võita. Küll on tegu 1996. aasta Suurbritannia meistriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles