PM ROOTSIS ⟩ Tänak: võtame kõike samm-sammult

Karl-Joosep Küngas
Copy

Ott Tänak ja Martin Järveoja hoiavad pärast kolme katset Rootsi rallil kolmandat kohta, kaotades Elfyn Evansile 8,7 sekundiga. Nende vahele mahub veel Kalle Rovanperä (+7,9). 

«Katsed on olnud võrdlemisi erinevad ja väga nõudlikud. Tunnen ennast autos veel uuena  ega tea kõiki nuppe veel, kuid võtame praegu kõike samm-sammult ja lihtsalt õpime,» sõnas Tänak pärast kolme läbitud kiiruskatset. 

Esimesel kahel katsel näitasid Evans ja Tänak praktiliselt samasugust minekut, kuid päeva kolmandal katsel andis saarlane konkurendiga võrreldes 8,5 sekundit ära. 

«Ma ei tundnud ennast viimasel katsel kõige enesekindlamalt, mistõttu läksin seda lihtsalt läbi sõitma. Aga oleme siin ilusasti kohal ja vahed on väikesed. Meid ootab ees veel kaks keerulist päeva ehk sõita on palju,» selgitas ta tekkinud vahet. 

Monte Carlo rallil katkestamise tõttu pääses Tänak täna rajale seitsmendana. Kas see on hea või halb? «Mõlemat. Kui tee on kruusane, siis hea, kui jäine, siis väga mitte. Olud on muutlikud,» vastas valitsev maailmameister. 

«Ma olen üritanud [rehvidega] kuidagi hakkama saada. Need on isegi üllatavalt hästi vastu pidanud, aga pigem las olla nii, kui vastupidi,» lausus Tänak lõpetuseks. 

Tänaku stiilinäited avakatselt:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles