VIDEOD ⟩ Kes võidutsesid esimesel FIFA 20 online-turniiril?

Andri Allas
, e-spordi suunajuht
Copy

8. veebruaril toimus Eesti esimene «FIFA 20» online-turniir, millest võttis osa 41 mängijat üle kogu Eesti. Turniiri neljale edukamale mängijale on ka päris jalgpalliväljak väga tuttav.

Esimeses poolfinaalis läksid vastamisi klubi Rakvere JK Tarvas ridadesse kuuluv 13. aastane Robin Mölder ning 28. aastane Nõmme-Kalju e-sportlane Marko-Alari Lont. Kahe mängu peale väljus võitjana Marko-Alari seisuga 4-0.

Teisse poolfinaali jõudsid 18. aastane Alex Aasmäe, kes on endine JK Tallinna Kalev mängija, ning 14. aastane Kristjan Baumann. Oma finaalikoha kindlustas selles Baumann võites kahe mängu koguarvestuses seisuga 3-2.

Seega tuli kolmas koht teha selgeks kahe mängija vahel –  Alex Aasmäe ja Robin Mölder.

Kuigi võis arvata, et finaalmängudes näitab kogemuse najal ülemvõimu Marko-Alari Lont, juhtus vastupidi. Esimese «FIFA 20» online-turniiri võitis 3-1 seisuga Kristjan Baumann.

Turniiri võitja Kristjan Baumann on küll kõigest 14. aastane, kuid juba FIFA turniiridel tuntud ja kardetud mängija. Esimest korda puutus ta mänguseeriaga kokku versiooniga «FIFA 11», kuid tõsisemalt hakkas mängima alles 2018. aastal ilmunud teost «FIFA 19». Ta kuulub ka Tammeka Jalgpallikooli ridadesse. Kristjan peab enda suurimaks saavutuseks aga 370$ suuruse auhinnaga online-turniiri esikohta, samuti 2019. aastal aset leidnud FCI Levadia korraldatud turniiri võitu.

Käesoleva turniiri kõige raskemaks mänguks peab ta kolmandas ringis peetut, kus kohtus vastasega philip120. Selle suutis Kristjan võita seisuga 1-0. Finaali läks ta väga kindlalt ning ei lasknud kogenud vastasel end hirmutada. Oma edukuse aluseks peab ta paralleeli päris ja virtuaalse jalgpalli vahel. Näiteks kasutab ta mõlemas seinasööte. Suurimaks eeskujuks on tal aga Liverpooli ridadesse kuuluv äärekaitsja Trent Alexander-Arnold.

Teise kohaga leppima pidanud Marko-Alari Lont on «FIFA» turniiridel tuntud nägu, seda ka põhjusega. Väiksena hakkas ta mängima juba seeria 2001. aastal ilmunud teost, kuid põhjalikumalt võttis ette mängu «FIFA 14». Meelisplatvormiks on tal arvuti, sest tema jaoks on konsoolidel mängutempo ja nuppude vajutamise reageerimiskiirus palju aeglasem. See on ka põhjuseks, miks ta pole rahvusvahelistel turniiridel osalenud, sest neid korraldatakse just konsoolidel.

Oma suurimaks saavutuseks peab ta just arvutil korduvalt Ultimate Team Weekend League TOP 100 mängija hulka jõudmist, parimaks tulemuseks seal on ette näidata 5. koht.

Marko-Alari jaoks on ka päris jalgpalliväljak väga tuttav koht: "Hetkel olen enda lõbuks mängimas sõpradega koos 3. liigas Eston Villa ridades. Päris jalgpall ja «FIFA» täiendavad teineteist. Oskused, mis ma omandan ühes, tulevad kasuks teises ning vastupidi. Seda pean mina kõige positiivsemaks faktoriks kogu asja juures."

Oma suurimaks eeskujuks jalgpallis peab aga Edgar Davids, kes oli Marko-Alari esimene lemmikmängija. "Tema ikooniline prillidega look (mis ju tegelikult tulenes operatsioonist) on ennast kirjutanud nii jalgpalli ajalukku kui ka minu mällu."

Kolmanda koha saavutanud Alex Aasmäe on Eesti turniiridel seni tundmatu nägu, küll aga on ta osalenud Fut Champions võistlustel ning seal kõrgeid kohti saavutanud. «FIFA» mängudes loodab ta jõuda nii kaugele kui võimalik. Päris jagpalliväljakul on ta võistelnud JK Tallinna Kalevi ridades, mis on andnud talle parema arusaama nii jalgpallist kui kasutatavatest taktikatest.

Poolfinaalis turniiri üldvõitjale kaotamise kohta arvab ta, et parema ettevalmistuse korral oleks tulemus olnud vastupidine. Oma suurimaks eeskujuks peab ta aga Zinedine Zidane tema treeneriajastu tipphetkel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles