Järelvaadatav ⟩ Haridusjuhtide tippsündmusel lahati hariduselu väljakutseid

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy
Haridusjuhtide Aastakonverents
Haridusjuhtide Aastakonverents Foto: Joanna Jõhvikas

6.-7. veebruaril toimus Pärnus Haridusjuhtide Aastakonverents, kuhu kogunes üle 450 haridusjuhi ja -ametniku Eestimaa erinevatest paikadest, et lahata väljakutseid tänases hariduselus.

Juba 13. korda toimunud Eesti Koolijuhtide Ühenduse tippsündmusel tutvustati, mida uuenduslikku on haridusel õppida teistelt elualadelt ja räägiti praktilistest teemadest haridusasutuste juhtimisel.

Konverentsi peaesineja oli Londoni Alpertoni kooli õpetaja Andria Zafirakou, kes võitis 2018. aastal üleilmse Parima Õpetaja Auhinna ja kes rääkis, millised omadused ja oskused peavad õpetajal tänapäeva maailmas ellujäämiseks olema.

Eesti Panga president Madis Müller arutles, kas kriis on tulekul ja kuidas nn pensionitrall mõjutab haridust. Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere rääkis, kuidas kliimamuutuse teemat oleks mõistlik koolis käsitleda. Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa esitas oma nägemuse, kuidas arendada noorte liikumisaktiivsust ja sellega rahva tervist. Majandusekspert Ott Pärna rääkis, millised on tulevikutöö oskused ja neist lähtuvad väljakutsed haridusmaastikule. Haridus- ja teadusminister Mailis Reps tutvustas teemasid, mis on hetkel ministri laual. Ajakirjanik ja mitmete hariduskonverentside moderaator Urmas Vaino esitas kümme teravat küsimust Eesti hariduselule.

Lisaks astusid lavale religiooni- ja suhtlemispsühholoog Tõnu Lehtsaar, ettevõtja ja Eesti rikaste edetabeli noorim miljonär Kristel Kruustük, CENTURY Tech asutaja Priya Lakhani, Kaitseväe peastaabi ülem Veiko-Vello Palm, Teadusteatri Kvark asutaja Arnold-Rein Tatunts, filmiprodutsent Ivo Felt ja Eesti võrkpallikoondise kapten Kert Toobal.

Konverentsi modereerisid Tallinna Inglise Kolledži direktor Toomas Kruusimägi ja Kohtla-Järve Gümnaasiumi humanitaarainete õppetoolijuht Ainar Ruussaar.

Esinejate ja konverentsi programmiga saab lähemalt tutvuda ürituse veebilehel.

Konverentsi korraldaja on Eesti Koolijuhtide Ühendus (EKJÜ).

Esimene päev järelvaadatavana:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles