TIPPHETKED JA GALERII ⟩ Kaks matšpalli raisanud Saaremaa kaotas 11-kordsele Hispaania meistrile

Postimees Sport
Copy

Saaremaa VK kaotas Euroopa võrkpalli tugevuselt kolmanda eurosarja kaheksandikfinaali avamängus 11-kordsele Hispaania meistrile CV Almeriale 2:3 (25:23, 21:25, 25:23, 26:28, 13:15).

Saaremaa haaras avageimis kohe algul juhtohjad ja läks oma teed. Kuigi lõpp kiskus närviliseks, said kodusaalis mänginud saarlased kahepunktilise võidu. Kõik järgnenud geimid algasid samasuguse mustri järgi: Almeria sai kiire algedu ja Saarema nägi vaeva, et kaotusseisust välja rabeleda.

Kui teise geimi kaotas Saaremaa nelja punktiga, siis kolmandas geimis olid võõrustajad jälle kahe silmaga paremad. Kõige tasavägisem oli aga neljas geim, kus Saaremaa tuli välja viiepunktilisest kaotusseisust ja teenis kaks matšpalli, mida ei suudetud realiseerida. Tasavägine viies geim kuulus otsustavatel hetkedel enesekindlamalt mänginud Almeriale.

Saaremaa oli raskustes kahe mängija pidurdamisega: argentiinlasest diagonaalründaja Pablo Sergio Koukartsev kogus 28 ja brasiillasest nurgaründaja Guilherme Hage Magnani 25 punkti. Saaremaa parim punktitooja oli 22 silma kogunud Javier Jimenez. Daniel Maciel ja Keith Pupart lisasid 13, Henri Treial 11 ja James Graham 10 silma. 

Kordusmäng toimub 13. veebruaril Hispaanias.

Enne mängu: 

Almeria meeskond on Hispaania kõrgliiga liider ja 11-kordne Hispaania meister, viimati võideti liiga aastal 2016, eelmisel hooajal pälviti hõbe. Lisaks on võidetud hulgaliselt superkarika ja karikavõistluste tiitleid. 1986. aastal loodud klubi on aastaid kaasa teinud ka eurosarjades, 90ndate lõpust kuni aastani 2010 osaleti pidevalt Euroopa tugevaimas klubisarjas Meistrite liigas. Viimati osaleti eurosarjas hooajal 2011–2012, mil alustati CEV Cupilt, ent langeti sealt välja ning jätkati Challenge Cupil.

Meeskonda kuulub ka mitu leegionäri: argentiinlasest diagonaalründaja Pablo Sergio Koukartsev, brasiillasest nurgaründaja Guilherme Hage Magnani, sidemängija Pei-Hung Huang Taiwanist ning temporündajad Dmitri Baranov (Venemaa), Nicholas Jay Amado (USA) ja Jean Pascal Diedhiou (Senegal).

Eelmises ringis alistas Almeria Austria klubi Grazi UVC Holdingu, Saaremaa oli 1/16-finaalis mäletatavasti üle Iisraeli klubist Kfar Saba Hapoel.

Peatreener Ioannis Kalmazidis rääkis oma esimese euromängu eel Saaremaa meeskonna eesotsas, et tugeva Hispaania klubi vastu tuleb näidata oma parimat mängu. «Oleme saanud hästi valmistuda ja oleme valmis ning ootame neid mänge suure põnevusega. Kõik mehed on enam-vähem terved, eks pisemaid muresid on alati, aga ei midagi tõsist. Peame nende vastu näitama oma parimat, maksimumilähedast mängu, kui tahame edasi pääseda, aga usun, et see on võimalik,» rääkis juhendaja.

Kalmazidise sõnul toetub Almeria rünnakul peamiselt kahele mehele – diagonaal Koukartsevile ja nurgaründaja Magnanile. «Almeria on väga hästi komplekteeritud, neil on kuus leegionäri ja ka hispaanlased on korralikul tasemel. On kaks väga head sidemängijat, korralikud tempod ja peamised rünnakujõud ning võtmemängijad on kahtlemata Koukartsev ning Magnani. Koukartsev on väga hea mees, tugev ja agressiivne nii servil kui ka rünnakul, brasiillane on samuti väga hea klassiga. Neid tuleb ekstra jälgida, aga mõistagi tuleb ka ülejäänutega hakkama saada,» lisas Kalmazidis.

Kogu mäng järelvaadatavana:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles