Viiekordne NBA meister Kobe Bryant hukkus helikopteriõnnetuses

Postimees Sport
Copy

NBA kõigi aegade suuremaid korvikütte, viiel korral suurliiga võitjaks kroonitud Kobe Bryant hukkus Californias toimunud helikopteriõnnetuses.

Erakopteris oli peale Bryanti veel neli inimest. Pärast maapinnale kukkumist kopter süttis. Kui päästjad kohale jõudsid, ei leitud enam kedagi elusana, kinnitasid USA võimud. 

Pealtnägijate sõnul oli kuulda, et helikopteri mootor töötas vahetult enne õnnetust katkendlikult.

Portaali TMZ andmetel polnud kopteri pardal ekskorvpalluri abikaasat Vanessa Bryantit. Portaali andmetel oli Bryanti 13-aastane tütar Gianna Maria Onore pardal, nad sõitsid korvpallimängule. ESPNi andmetel olid pardal veel üks Gianna võistkonnakaaslane koos oma vanemaga ning kopteripiloot. 

Bryant kasutas tihti enda kopterit Sikorsky S-76, et lennata kodust Newport Beachilt Los Angeles Lakersi koduareenile Staples Centerisse.

Bryant võitis Los Angeles Lakersi koosseisus NBA meistritiitli aastatel 2000-2002, 2009 ja 2010.  34-aastasena sai tast kõige noorem NBA mängija, kes ületas 30 000 punkti ning ta viskas karjääri jooksul 33 643 punkti. NBA Tähtede mängule valiti tagamängija koguni 18 korda. 

Ta mängis terve oma 20 aastat kestnud karjääri Lakersis, kuniks ta 2016. aastal pani ameti maha. 2017. aastal külmutas Los Angeles Lakers Bryanti kaks mängusärki numbritega 8 ja 24, mida ei kanta enam Lakersi meeskonnas kunagi. 

Bryanti koduklubi Lakers kinnitas sotsiaalmeedias, et Bryant suri helikopteri õnnetuse tõttu. «Kogu Lakersite perekond saadab toetust perele ja sõpradele,» kirjutas Lakers. 

Lisaks edukale korvpallurikarjäärile võitis Bryant ka Oscari lühifilmi «Kallis korvpall» eest. «Oleme korvpallurid ning tõepoolest peaksime vait olema ja triblama, kuid olen õnnelik, et teeme sellest palju enamat. Aitäh teile, see on tõesti suur au,» ütles Bryant toona auhinda vastu võttes.

Kobe Bryant. 
Kobe Bryant. Foto: Robert Hanashiro/USA Today Sports/Scanpix Baltics

Möödunud aasta detsembris edastati, et Kobe Bryant kuulub kandidaatide hulka, kes võetakse vastu korvpalli kuulsuste halli. Bryant kuulub kandidaatide nimekirja koos mitmete endiste tähtmängijatega nagu Kevin Garnett, Tim Duncan, Chris Bosh, Shawn Marion ja Michael Finley. Lõplikud kuulsuste halli uued liikmed teatatakse jaanuari lõpus. 

USA president Donald Trump jagas ka kommentaari: «Andmed on, et suur korvpallur Kobe Bryant ja kolm teist inimest said helikopteri õnnetuses surma. Õudne uudis!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles