Otse Postimehest ⟩ Aadu Must: mul on Monica Ranna pärast südametunnistuse piinad! (2)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy

Tartu linnavolikogu esimees Aadu Must nentis saates «Otse Postimehest», et tal on Tartu abilinnapea Monica Rannaga juhtunu pärast südametunnistuse piinad. Volikogu esimees Aadu Must selgitas, et Monica Rannale ei avaldatud umbusaldust, et mitte maksta abilinnapeale lahkumishüvitist. «Seda ei eita enam keegi, isegi mitte kohalviibinud «Tallinna emissarid»,» vihjas Aadu Must Keskerakonna juhtkonnale.

«Kohaliku omavalitsuse praktika on selline, et kui mõni poliitiline ametnik mingil põhjusel ei sobi, siis talle avaldatakse umbusaldust. Ei ole tähtis, kas ta patustas millegi vastu või mitte. Tihedamini juhtub, et inimene viib ellu poliitikat, mis on teistele vastuvõetamatu,» selgitas Aadu Must ja lisas, et Monica Ranna kompetentsust Tartu abilinnapea kohal ei arutatudki. «Küsimus oli selles, et uuel juhatusel oli vaja kohti, mida jagada oma inimestele, sest inimesed tahavad kohti!» hüüatas Tartu volikogu esimees.

«Ja siis saabuski moment, mil öeldi, et Monica koha jagame kellelegi ära, kes hakkab meil võimsaks tegijaks,» avaldas Tartu piirkonna võtmepoliitik. «Asi taandus lahkumishüvitisele. Seda ei eita enam keegi, isegi mitte kohalviibinud «Tallinna emissarid».» Küsimusele, miks kasutas keskerakondlane Tallinnast ülikoolilinna saabunud partei ladviku kohta väljendit «Tallinna emissarid», nentis poliitik, et suhtub kaugelt vaatajate nõuannetesse natukene negatiivselt. «Näiteks mõni inimene, kes ise on Brüsselis, teab enda meelest kõike!»

Aadu Must
Aadu Must Foto: TAIRO LUTTER / POSTIMEES

Aadu Must tõi näiteks, et tänaseks Keskerakonna ridadest välja arvatud Monica Rand oli valmis asuma endale uut töökohta otsima. «Mul on Monica suhtes südametunnistuse piinad. Tõesti, ma rääkisin ka erakonna juhtkonnaga. Mina meelitasin tõelise tegija kolima Tartusse ja kõik muud asjad sinna juurde,» nentis linnavolikogu esimees. Monica Ranna Keskerakonnast väljaheitmist pidas veteranpoliitik aga hädavajalikuks. «Kahju, aga oli vaja. Sellest on mul kahju, aga antud hetkel oli tõesti olukord selline, kus tuli mingile otsusele lõppude lõpuks jõuda,» ohkas Aadu Must.

Keskerakonna Tartu piirkonna endise juhi sõnul õppis erakond Tartus krahhist, et igasse ametisse on vaja inimesi, kellel on vastavad eeldused ja kogemused. «Väga hea kokk võib olla vilets hokimängija. Kuigi ütleb, et ta on kulbiga nii palju vehkinud, et küllap saab ka hokikepiga litrile pihta. Sõnast «poliitik» ei tohiks saada karikatuur,» leidis Aadu Must.

Enda edaspidise rolli osas Tartus ei soostunud Aadu Must veel spekuleerima. Kindel on see, et Tartu linnavolikogu esimehe kohale ta ei jää. Küsimuse all on Keskerakonna Tartu piirkonna juhi ametipost. «Kui on piisavalt argumente, siis ma tunnen, et olen kohustatud uuesti kandideerima. Samuti on võimalik, et kodus saavad asjad korda - äkki saavad! Aga ma olen avatud! Mul on reede, laupäev ja pühapäev tõsiselt töised. Tartus on palju kohtumisi,» sõnas Aadu Must saates «Otse Postimehest».

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles