Enden tõi Kalev/Cramo võidumängus välja mitu murekohta

Postimees Sport
Copy

Valitsev Eesti korvpallimeister BC Kalev/Cramo lõpetas täna VTB Ühisliigas kolmemängulise kaotusteseeria, kui alistas kodusaalis Saratovi Avtodori 88:76. Stuudioeksperdi Heino Endeni sõnul oli võit küll tore, kuid arenemisruumi veel jagub. 

«See oli meeskondlik võit. Kui vaatame, kuidas punkte visati, siis praktiliselt kõik said käe valgeks. Mängiti meeskondlikult, jagati palli ja leiti parim viskekoht üles,» sõnas Enden pärast mängu. «Kalev viskas täna paremini ja mängis kaitses paremini. Rünnakul mängiti nii, nagu vastane lasi mängida. Kasutasime ruumi ja mitte nii agressiivse kaitse ära.»

Küll jäid 1982. aasta maailmameistrile silma ka paar ohumärki, millele tasub tulevikus tähelepanu pöörata. «Muret tekitab see, et vastased võtsid kolme veerandajaga 20 ründelauda [lõpuks 21 vs. Kalevi 8 – toim]. Nad tegid ka 17 pallikaotust, ent lasime neil visata pea 80 punkti. Neid asju tuleb edaspidi vaadata, peatreener Robert Štehlmahers polnud sellega ka väga rahul. Aga täna oli vähemalt mänguilu: tehti isegi paar liigset söötu, aga seegi on parem, kui et pall jääb ühe mehe kätte kinni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles