Video: pisike viigerhülgepoeg kaotas ema ja sattus kodust kaugele

lemmik.postimees.ee
Copy
Hülgepoeg sai nimeks Cloudberry ehk Rabamurakas
Hülgepoeg sai nimeks Cloudberry ehk Rabamurakas Foto: Seal Rescue Ireland / Facebook

Kahe nädala eest leiti Iirimaa rannikult pisike viigerhüljes. Loomake oli nõrkenud ja oma tavalisest elupiirkonnast kaugel — tegu on ühega vähestest kordadest, mil viigerhülged Iirimaa vetesse sattunud on.

Hülge võttis oma hoole alla loomapäästegrupp Seal Rescue Ireland, mille liikmed panid talle nimeks Cloudberry ehk Rabamurakas. Kuigi peale esmaseid teateid hüljest kätte ei saadudki, ilmus ta taas välja eelmisel pühapäeval, leiupaigast pea 100 kilomeetri kaugusel.

Kuna hülgeplika ema kusagil näha polnud ning Iirimaa läänerannikut räsis torm Brendan, poleks loom omal jõul ellu jäänud. Üleelamine oli Cloudberryt niivõrd väsitanud, et enam ei suutnud ta inimeste vastu agressiivsust üles näidata ja viidi päästekeskusesse spetsialistide hoole alla.

Et viigerhülged võivad kergesti stressi sattuda ja selle tagajärjel ka surra, on päästegrupi liikmed temaga äärmiselt ettevaatlikult ümber käinud. Konsulteeriti ka spetsialistidega Hollandist, kelle hinnangul on Cloudberry veidi üle kuu vana. 

Teisipäevaks oli väike hüljes uue keskkonnaga harjunud ning ka tema söögiisu tuli tagasi. Nüüd matsutab Cloudberry kahe suupoolega kala ja päästjad loodavad, et edasisi probleeme tema arengus ei ilmne.

Viigerhülgeid leidub ka Läänemeres ning nad asustavad kõiki arktilisi meresid, olles üks levinumaid hülgeliike maailmas. Viigrid toituvad kaladest ja meres elutsevatest selgrootutest. Eluiga võib vabas looduses ulatuda 35 aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles