Videolugu ⟩ Üksik vanaproua: viimati käisin õues jalutamas suvel (2)

Jekaterina Minkova
Copy
Kohtla-Järve elanik Alla jälgib õues toimuvat ainult aknast vaadates. Keegi teda jalutama ei vii.
Kohtla-Järve elanik Alla jälgib õues toimuvat ainult aknast vaadates. Keegi teda jalutama ei vii. Foto: Jekaterina Minkova

Endine siseministeeriumi töötaja Alla elab eelmise aasta veebruarist Kohtla-Järvel oma korteris – ta on üksik ja abitu ning tema päevad kulgevad tuppa aheldatuna nagu vanglas. Alla sõnul pole keegi teda juba pikka aega õue jalutama viinud.

Oma abivajajate eest peaks hoolt kandma kohalik omavalitsus. Kuid Alla puhul tuleb abi hoopis politseilt. Kohtla-Järve linn aga selles mingit probleemi ei näe.

Sotsiaaltöötaja: «Allale lihtsalt meeldib, kui talle antakse kõik tasuta»

Alla saab värsket õhku ainult siis, kui avab akna. «Minu nõrkus on just sellepärast, et ma pole kuu aega õues käinud,» kurdab Alla. Ka tema külmkapp on riknenud ja aegumistähtaja ületanud toitu täis.

Omati saab Alla linnalt hooldustöötaja teenust.

Abilinnapea Niina Aleksejeva sõnul on sotsiaaltöötaja võtnud ühendust Alla lastega ja kutsunud neid Kohtla-Järvele ema eest hoolt kandma. «Nad üritavad hoolitseda tema eest. Saage aru, tal on sugulased,» rõhutab Aleksejeva. Alla sõnul ei külasta lapsed teda just kuigi sageli, isegi mitte korra kuus.

Sotsiaalhoolduskeskuse direktor Aarne Berendsen märgib, et Allal oli küll tugisiisik, kuid too jooksis naise juurest ära, sest – kasutades direktori sõnu – polevat Alla just väga vastutulelik inimene. «Allale lihtsalt meeldib, kui talle antakse kõik tasuta,» lisab omalt poolt sotsiaaltöötaja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles