Järelvaadatav: Tartu kõrgkoolid tutvustavad Kultuurikatlas tudengilinna õppimisvõimalusi

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

9. jaanuaril tutvustavad Tartu kõrgkoolid end Tallinnas Kultuurikatlas kõrghariduspäeval «Õpi Tartus».
Tutvuda saab Tartu Ülikooli, Tartu Tervishoiu Kõrgkooli, Eesti Maaülikooli, Kaitseväe Akadeemia ning Eesti Lennuakadeemia erialade ja sisseastumistingimustega.

Ülikoolilinna õppimisvõimalusi tutvustaval päeval jagavad valdkonna tipptegijad oma kogemuslugusid ning töötubades saab tutvuda erialade sisuga ja katsetada nende sobivust. Lisaks pakuvad Tartu Ülikooli karjäärinõustajad kõrghariduspäeva jooksul karjäärikiirabi ja huvipakkuvate erialadega on võimalik tutvuda kiirkohtingu vormis.

«Iga gümnaasiumilõpetaja seisab valiku ees, mida edasi õppida ja kes temast võiks tulevikus saada. Kõrgkoolide alal saab tutvuda enamiku Tartu koolide ja erialadega ning suhelda praeguste tudengitega, et enda võimalikes valikutes paremini selgusele jõuda,» ütles kõrghariduspäeva projektijuht Marleen Otsus.

Konverentsi ajakava:

9.20-9.30 Näitleja Kristjan Lüüsi avasõnad

9.30-10.00 Tudengite paneeldiskussioon «Kuidas valida eriala?»

10.00-10.30 «Köitva esinemise ABC ehk Kuidas (v)allutada kogu auditoorium?» Füüsikaõpetaja Eerik Säre

10.30-11.00 «Kriitiline mõtlemine valuravis.» Füsioterapeut Taavi Metsma

11.00-11.30 «Lennujuhtimine: balansseerimise kunst.» Lennujuht Taavi-Martin Enno

11.30-12.00 «Mine metsa!» RMK juhatuse esimees Aigar Kallas

12.00-12.30 MyFitnessi virgutusvõimlemine ja paus

12.30-13.00 «Kuidas valikuid tehes vähem muretseda?» Kliiniline psühholoog ja psühhoterapeut Katri-Evelin Kalaus

13.00-13.30 «Ohvitser – amet nagu iga teinegi?» Kolonel-leitnant Margot Künnapuu

Konverentsi juhib näitleja Kristjan Lüüs.

​Rohkem kui 25 töötoas saab katsetada erialade praktilisemat poolt. Muu hulgas kutsuvad Tartu Ülikooli õigusteaduskonna tudengid gümnasiste muinasjutukohtusse, kus mängitakse tuntud muinasjutu näitel läbi kohtuvaidlus, Eesti Maaülikooli töötoas saab ülevaate digiturunduse suundumustest ja Eesti Lennuakadeemia töötoas võrreldakse tuntud filmide lennustseene reaalsusega. Tartu Tervishoiu Kõrgkooli üliõpilased kutsuvad aga osalema põnevas situatsiooniülesannete töötoas, Kaitseväe Akadeemia kadetid räägivad ohvitseri tööst ja seiklustest ning SEB finantsturgude riskinõustaja ootab huvilisi alustava investori seminarile.

Päeva lõpetab Daniel Levi akustiline kontsert.

Kõrghariduspäev «Õpi Tartus» toimub tänavu juba viiendat korda ning seda korraldavad Tartu Ülikool, Tartu Tervishoiu Kõrgkool, Eesti Maaülikool, Kaitseväe Akadeemia ja Eesti Lennuakadeemia. Rohkem teavet ja registreerimislingi leiab ürituse veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles