Video ⟩ Aasta meessportlane Magnus Kirt: sport on minu jaoks kui magus sosin kõrvus, mis paneb südame tuksuma

Postimees Sport
Copy

Eesti Olümpiakomitee «Spordiaasta Tähed 2019» galal pälvis sasta meessportlase Kristjani teist aastat järjest odaviskaja Magnus Kirt.

Magnus Kirt ütles, et on väga suur au jälle Kristjanit käes hoida. «On olnud väga huvitav aasta – on olnud rõõmu, eesmärkide täitumist, hetki, mis toovad tagasi kahe jalaga maa peale ja panevad ka väikeseid asju uuesti väärtustama. Tahaksin anda au ka nominentidele ja teistele Eesti sportlastele, sest erinevatel ajahetkedel on kõik pakkunud põhjust uhkust tunda, et oled eestlane. Minu taga on tiim, kes on tohutult panustanud minu tegemistesse ning see näitab ka tiimi tähtsust ja ühtekuuluvustunde olulisust nii spordis kui ka muudel aladel. Sport on minu jaoks kui magus sosin kõrvus, mis paneb südame tuksuma. Kindlasti pole ma õpikunäide sportlasena, aga olen näide, et ei endale ega teistele ei saa panna ette piire,» ütles Kirt tänukõnes.

Kirt tegi särava hooaja, kuhu kuulusid maailmameistrivõistluste hõbemedal, Teemantliiga võit ning uus Eesti rekord 90,61.

Teised nominendid aasta meessportlase auhinnale olid maadleja Heiki Nabi, kümnevõistleja Maicel Uibo ning rallisõitja Ott Tänak. Nabi võitis maailmameistrivõistlustelt kreeka-rooma maadluses pronksmedali. Tänak võitis kuus MM-etappi ning tuli esimese eestlasena autoralli maailmameistriks ning Uibo teenis isikliku rekordiga 8604 punkti MM-hõbemedali ja lõpetas kümnevõistluse aasta maailma hooaja edetabeli kolmanda mehena.

Aasta meessportlane, naissportlane, võistkond ja treener selgusid rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Võrdsete lõplike punktide korral pälvis kõrgema asetuse spordiajakirjanike hääletusvoorus parema koha saavutanud sportlane. Võitjate väljaselgitamisesse andsid oma panuse rahvahääletusel koguni 80 459 unikaalset hääletajat, mida on mullusest enam kui veerandi võrra rohkem. Samuti osalesid hääletusel 67 spordiorganisatsiooni ning 43 spordiajakirjanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles