Imearmas video: vaata, kuidas raske seisundiga maadlev tüdruk unistuste kingile reageerib

lemmik.postimees.ee
Copy
Briella Naif ja kutsikas Mieka
Briella Naif ja kutsikas Mieka Foto: Caroline Naif/CATERS NEWS AGENCY/Caroline Naif/CATERS NEWS AGENCY/Scanpix

Vähem kui kahe aasta vanuselt tserebraalparalüüsidiagnoosi saanud Briella Naif teeb tublit tööd, et oma tervist taastusraviga parandada. Et tüdruku veelgi motiveeritum oleks, sai ta vanematelt varajaseks jõulukingiks kutsika.

Michiganis elaval viieaastasel Briellal on raskusi tasakaalu hoidmise, jalgade koordinatsiooni ja omal jõul kõndimisega. Kolmandat aastat käib tüdrukutirts taastusravis, et tema olukord paraneks ning jalad tugevamaks muutuks. 

Juba tükk aega oli Briella unistanud omaenda koerast ning nähes, kuidas tüdruk teraapia ajal mängukoeraga ringi jalutas, otsustas tema ema Caroline tütre soovi täita. Novembri lõpus saigi Briella varajase jõulukingi — spitsi ja haski segu kutsika Mieka. Koera sülle saanud tüdruk ei suutnud oma rõõmu tagasi hoida ning armsa hetke talletas Caroline ka videolindile.

Caroline'i sõnul on iga päev Briella jaoks väljakutseid täis, eriti liikumise ja kõnelemise osas. Tema elukvaliteet paraneb tasahilju ja juba praegu pole kahtlustki, et uue neljajalgse sõbra kohalolu aitab tema heaolule tublisti kaasa. 

«Briella ei suutnud Miekaga kodu poole sõites naeratamist lõpetada ning iga kutsika liigutus tõi talle suurt rõõmu,» rääkis Caroline väljaandele Daily Mail. «Mieka on talle emotsionaalseks toeks ning loodetavasti ka motivatsiooniks teraapiat jätkata — ehk suudab ta Mieka ühel päeval täiesti iseseisvalt jalutama viia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles