VIDEO: Janune koaala sundis jalgratturid peatuma (1)

Postimees
Copy

Austraaliat räsiva kuumalaine all ei kannata mitte üksnes inimesed, vaid ka loomad. Veepuuduse ja talumatu kuumuse tõttu on viimastel kuudel surnud enam kui 2000 koaalat ning hädas loomad pöörduvad abi saamiseks ka inimeste poole.

Jalgrattur Anna Heusler rääkis kohalikule meediale, kuidas ta sõitis nädalavahetusel 40-kraadist õhutemperatuuri trotsides Austraalia lõunaosas Adelaide’i lähedal ja märkas ühel hetkel sõiduteele tulnud koaalat. Naine jäi koos grupi teiste ratturitega seisma, et loom teelt ära aidata, aga peagi sai selgeks, et koaala jaoks pole suurim probleem mitte autod, vaid veepuudus.

Loom tuli kiiresti inimeste poole ja kui nad talle juua hakkasid pakkuma, ronis ta lausa jalgratta peale, et joogipudelile paremini ligi pääseda.

Koaala ronis Austraalias jalgrattale, et pääseda paremini ligi jalgratturi veepudelile.
Koaala ronis Austraalias jalgrattale, et pääseda paremini ligi jalgratturi veepudelile. Foto: Social Media/via Reuters/Scanpix

Austraaliat räsivad juba kuude kaupa metsa- ja võsapõlengud, milles on hävinud sadade inimeste kodud, aga saanud surma ka tuhanded loomad. Põlenguohtu suurendab paari nädala eest alanud kuumalaine, mis on purustanud mitu rekordit. 

Janu leevendamiseks jalgrattale roninud koaala vallutas nädalavahetusel südameid kogu maailmas.
Janu leevendamiseks jalgrattale roninud koaala vallutas nädalavahetusel südameid kogu maailmas. Foto: Social Media/via Reuters/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles