FILMIAPS ⟩ Vaataja märkas Johannes Pääsukese filmis midagi, mis sinna kohe kindlasti ei kuulu (1)

Elu24
Copy
Film «Johannes Pääsukese tõeline elu» võeti suures osas üles Setumaal.
Film «Johannes Pääsukese tõeline elu» võeti suures osas üles Setumaal. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Jõululaupäeval näidati Kanal 2s filmi «Johannes Pääsukese tõeline elu» ning ühe vaataja terav silm tabas linateosest naljaka apsaka.

Filmi vaadanud Marek jagas Facebooki grupis «Meedia- ja reklaamipärleid meilt ja mujalt» kaadrit, kus on näha, et filmitegijad on ühe detaili märkamata unustanud.

Nimelt on pildilt näha, et vana talumaja katuse alla on kinnitatud täitsa tänapäevane turvakaamera. Hardi Volmeri lavastatud tragikomöödia tegevustik toimub 1912. aastal, kui selliseid vidinaid kahtlemata veel olemas polnud.

Turvakaamera (vasakul maja katuse all) filmis «Johannes Pääsukese tõeline elu».
Turvakaamera (vasakul maja katuse all) filmis «Johannes Pääsukese tõeline elu». Foto: Kaader filmist

«Johannes Pääsukese tõeline elu» on seikluslik tragikomöödia Eesti esimesest filmimehest, keda kehastab Ott Sepp, ja tema püüdlustest filmikaameraga ringi rännates õnne leida. Koos hea sõbra Volteriga (Märt Avandi) veedab lennuka jutuga noor elukunstnik Pääsuke 1912. aasta palaval suvel ühe uskumatu nädala Setumaal.

Filmivõtetel osalenud luuletaja Aapo Ilves kommenteeris, et selliste apsakate vältimiseks tehti võtteplatsil kõvasti tööd. «Arvestades kui palju kaasaegset träni seal hoovi peal pidi kinni katma võtetel, on siinkohal põhjust tähelepanelikku filmivaatajat ainult kiita,» ütles Ilves.

Film oli Kanal 2 eetris jõululaupäeval, kordust näeb laupäeval, 28. detsembril kell 12.30.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles