Fotod ja video ⟩ Oleviste kirikus peeti vähekindlustatud inimeste jõulupuud (3)

Postimees
Copy

Täna keskpäeval algas Tallinnas Oleviste kirikus jõulupuu majanduslikult kehval järjel inimestele.

Oleviste koguduse vanempastori Siim Teekeli sõnul on kodututele mõeldud jõulupuust saanud oodatud üritus paljudele puuduses elavatele inimestele. «Meie piiri ei tõmba, kust algab kellegi jaoks puudus. Kas sellest, kui inimesel pole oma kodu, ta on üksik pensionär või mingil põhjusel elu hammasrataste vahele jäänud. Kiriku ülesanne on jagada vaimulikku sõnumit kõigile,» rääkis Teekel.

Tema sõnul on näha juba aastaid seda, et paljud tulevad Oleviste jõulupuule peamiselt toidu pärast. «On ilmne, et puudustkannatajate puhul peabki tähtis osa kuuluma toidu jagamisele, ja nii olemegi jumalasõna ja kontserdi kõrval suurt rõhku pannud jõululõunale ja toidu jagamisele,» nentis Teekel.

Oleviste hoolekanne on koduta ja vähekindlustatud inimestele jõulurõõmu pakkunud juba 19 aastat. Sooja toidu tõi Swissotel, kringli ja saiakeste eest hoolitses Eesti Keskkonnateenused ning õla pani alla Loiri Pagar, maiustused olid magusatootjalt Kalev.

Kontsert-jumalateenistusel esines lauluga Reet Linna, kes on juba 19. aastat selle ürituse patroon. Sõdurikodu juhataja Reet Kaljula juhendamisel esitasid jõulumuusikat kaitseväe ajateenijad, veel astusid üles Laikrete perebänd ja Oleviste koguduse liige Tuuli Heeney.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles