Fotod ja video: pühade ajal tülitavad kirikulisi libakerjused (15)

Postimees
Copy

Eile õhtul helistas mupo korrapidajale linnakodanik, kes  kurtis, et Vabaduse platsil tülitavad kerjused jumalateenistuse järel kirikust väljuvaid inimesi ja küsivad häirival moel almuseid.

Helistaja sõnul oli üks  naiskerjus põlvili otse kiriku ukse kõrval. Teine, noor tõmmunahaline mees, liikus kargu toel ringi kirikuliste seas ning nurus raha.

«Kui raha väljasirutatud topsi ei pandud, siis muutus noormees kurjaks  ja kähvas midagi vihaselt võõras keeles. Ei olnud meeldiv tunne, sest abi vajav inimene nii ei käitu. Selgelt mängiti ülevas meeleolus kirikuliste tunnetel,» selgitas helistaja.

Kuna kerjuste käitumine ja välimus meenutasid  sama skeemi, mida on varasemalt kasutanud rumeenia päritolu kerjused kaupluste juures, siis  otsustas ta korrakaitsjaid teavitada.

«Ütlesin, et kutsun mupo ja politsei! Ta  muutus ta silmnähtavalt vihaseks, haaras mul korraks varrukast kinni, aga kuna rahvas oli ümberringi, siis pidas hetke nõu kirikust väljunud  noore mehega ja liipas märksa tervemate jalgadega eemale.»

«Pühade aeg on käes ja paljud inimesed käivad kirikutes jumalateenistustel. Korrakaitsjad  soovitavad kirikulistel olla tähelepanelikud ja ignoreerida häirival moel almuseid nõudvaid kerjuseid. Kuigi kerjamine ei ole Eestis keelatud, ei ole seda lubatud teha inimesi häirival moel. Mupo palub tülitavatest almusenõudjatest  teada anda lühinumbril 14410, mis töötab ööpäevaringselt. Seda ka pühade ajal,» soovitas mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

Kommentaarid (15)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles