Video ⟩ Lapsesuu ei valeta: Jõuluvana on punane ja vana, päkapikud aga tillukesed ning noored

Copy
Enola, Loore, Kreeteli, Andres ja Samuel rääkisid jõuludest
Enola, Loore, Kreeteli, Andres ja Samuel rääkisid jõuludest Foto: Arvo Meeks / LEPM

Jõulude ootel lapsed rääkisid suure innuga pühadest ning kandsid ette ka uuletused. Mõtteid vahetasid Enola, Loore, Kreeteli, Andres ja Samuel Valga Buratino lasteaiast.

Valga lasteaias Buratino oli jõulueelne aeg sagimist täis. Toad ehiti kuuskede, jõulupärgade ja kaunistustega ning koos õpetajatega andsid mudilased veel viimast lihvi oma jõuluetendustele, et neid hiljem lapsevanemate rõõmuks jõulupeol ette kanda. 

Buratino lasteaia direktori Merle Kaare sõnul tunnetavad lapsed jõulumeeleolu varakult, kuna ka paljudes kodudes alustatakse tähistamist juba novembri lõpus. Üheksasse erinevasse rühma jagatud lasteaias kaunistatakse tööruume, räägitakse jõulutraditsioonidest ning harjutatakse jõulupeol üles astumiseks.

Kaare kinnitusel on jõulupühadele eelneva kuu jooksul kogu õppe- ja kasvatustöö tegevus seostatud pühadega, tänu millele omavad mudilased pühadekommetest head ülevaadet. „Kui võtta aasta jooksul kõik pühad, siis jõuludest on lapsed kõige teadlikumad,” sõnas direktor.

Valga valla andmetel tegutsevad haldusüksuses kaks põhikool-lasteaeda, üks algkool-lasteaed ning kuus lasteaeda. Üheksas koolieelses lasteasutuses käib 565 last. Valga lasteaed Buratino on laste arvult valla suurim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles