Järelvaadatav ⟩ TalTech alistas tiitlikaitsja ja tuli Eesti karikavõitjaks

Postimees Sport
Copy

Eesti naiste võrkpalli karikafinaalis kohtusid tiitlikaitsja Tartu Ülikool/Bigbank ja TalTech/Tradehouse. Samad naiskonnad mängisid finaalis ka eelmisel aastal ning siis jäi peale Tartu esindusvõistkond. Seekord jäi peale TalTechi naiskond tulemusega 3:1. 

TalTech alustas kohe kohtumist väga võimsalt ja ei lasknud Tartu naiskonnal üldse oma mängu käima saada. Esimeses geimis väga mänguks ei läinud ja pealinna naiskond võitis avageimi 25:12. 

Teisis geimis oli hoopis võitluslikum vastassseis ja ilusaid pallivahetusi näitasid mõlemad võistkonnad. Pikema õlekõrre tõmbas Tartu naiskond, kes pingelises lõpuheitluses 25:23 geimivõidu haaras ja mänguseisu viigistas. 

Kohtumises sai otsustavaks kolmas geim, kus Tartu 15:10 eduseisu maha mängis. TalTech näitas geimi lõpus kindlat närvi ja läks 26:24 geimivõiduga kohtumist 2:1 juhtima. 

Viimaseks jäänud neljandas geimis ei jätnud TalTech enam midagi juhuse hooleks ja võitis geimi 25:20 ning sellega ka kogu kohtumise 3:1. TalTech krooniti sellega Eesti karikavõitjaks ning lõpetas sellega Tartu kaks aastat kestnud valitsemisaja.

Intervjuu TalTech/Tradehouse peatreeneri Marko Mettiga:

Intervjuu Tartu Ülikool/Bigbank peatreeneri Kristjan Kaisiga:

Galerii: 

Enne mängu:

Balti liiga põhiturniiri kümnenda vooru lõpetas Tartu võistkond kaheksa võidu ja kahe kaotusega, Tallinna esindus võitis üheksa kohtumist. Tartul on turniiritabelis teisena kirjas 21 punkti, TalTechil parimana 28 punkti. Eesti meistrivõistlustel on Tartu naiskond teine ja TalTech esimene. Omavahel läksid võistkonnad vastamisi 19. oktoobril Tartus, kus 3:0 (10, 17, 21) võidu võttis võõrsil mänginud TalTech. 

Mõlema finalisti jaoks on tee karikafinaalini kulgenud suuremate probleemideta, kui senistes mängudes kaotusekibedust ei tuntud. Seejuures ei loovutanud TalTech veerandfinaalseerias Tallinna Ülikoolile ja poolfinaalseerias esiliigas osalevale Gerardo`s Toys/Neemecole geimigi. Tartlannad võitsid poolfinaalis kahel korral 3:0 Audentese SG /Noortekoondise.   

TalTech/Tradehouse`i peatreener Marko Mett ootab põnevat finaali ja sõnab, et kõik mängijad saavad võistkonda aidata. «TalTech/Tradehouse’i võrkpallinaiskond läheb juubelihõngulisele mängule vastu oma parima koosseisuga. Esmane ülesanne saab olema kohanemine pehmelt öeldes teistsuguste oludega kui reamängudes tavaks saanud. Võidab võistkond, kes näitab ladusat koostööd ja mängib mitmekülgset võrkpalli, sest Eesti parimal tasemel pallureid jagub mõlemale poole võrku. Visa hingega Eesti võrkpallisõbra jaoks on karikafinaalid igal juhul kohustulik vaatamine. Lahingud Saku Suurhallis tulevad kindlasti finaalivääriliselt põnevad ja emotsionaalsed,» rääkis Mett. 

Tartu Ülikool/Bigbanki peatreener Kristjan Kais ütles, et naiskond on finaaliks valmis. «Saame karikafinaalile minna täiskoosseisus, vahepeal vigastuste ja haigustega väljas olnud mängijad on terveks saanud ja valmis võistkonda aitama. Alates novembri keskpaigast on meie mängupilt püsinud hea ja oleme saavutanud mõnusa stabiilsuse, mis on kahtlemata tõstnud meie enesekindlust.»

Juhendaja sõnul saavad olema määrava tähtsusega serv ja servi vastuvõtt. «TalTechiga oleme mänginud sel hooajal vaid ühe korra ja selles mängus olid nad meist kindlalt üle. Vastase tugevused ja nõrkused on meile hästi teada ning eesmärk on nende võtmemängijad ära neutraliseerida. Kui esimeses omavahelises mängus oli meie vastuvõtu efektiivsus vaid 25% (TalTechil 45%), siis karikafinaalis peame selle näitaja kõvasti paremaks saama. Kui suudame lüüa head servi ja vastase vastuvõtu võrgust kaugemale saada, siis on nad haavatavad. Usun, et serv ja servi vastuvõtt ongi need, mis finaali tulemuse määravad. Üksikult võttes on TalTechi nimekiri väga muljetavaldav ja nemad on selle mängu favoriidid, kuid meie tugevuseks on just ühtne ja kokkumänginud võistkond, kes on võimeline mängima väga ilusat võrkpalli. Kodusaalieelist ei ole finaalis kummalgi, võidab see, kes pingele paremini vastu peab ja enda mängu peale suruda saab. Ootame karikafinaali põnevusega ning läheme mängule vastu enesekindlalt ja hea enesetundega,» lisas ta. 

Vaadates karikavõistluste lähiajalugu, siis viimasel kuuel aastal on karikavõiduni jõudnud TalTech (2014, 2015), Kohila Võrkpalliklubi (2013, 2016) ja Tartu Ülikool (2017, 2018). Seejuures moodustasid 2014.-2016. aastal finaalpaari just TalTech ja Kohila, enne seda, 2013. aastal mängis Kohila finaalis Tartu Ülikooliga, 2017. aastal kohtus Tartu Ülikool finaalis Tallinna Ülikooliga ja eelmisel aastal TalTechiga. 2010.-2012. aastal valitses karikavõistlusi Viljandi Metall, 2008.-2009. aastal GMP ja 2006.-2007. aastal Viimsi VK Milstrand/EBS. 

Seega saaab 29. detsembril Saku Suurhallis selgeks, kas Tartu naiskond kaitseb 2017. ja 2018. tiitlit või võtab kolmanda esikoha TalTech.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles