Otsepilt Kiik ja Ratas selgitavad riigikogu infotunnis viimastel päevadel toimunut (5)

Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Riigikogu infotunnis vastavad parlamendisaadikute küsimustele peaminister Jüri Ratas, kaitseminister Jüri Luik ja sotsiaalminister Tanel Kiik. 

Jüri Ratas vastab küsimustele Eesti ja Soome suhete, kujunenud olukorra, valitsusolukorra, sidusa ühiskonna, hariduse, õlitehase ja kliimapoliitika, välispoliitika, valitsuse väärtuste ning juhtimisotsuste kohta. Tanel Kiik vastab küsimustele apteegireformi ja hoolduskindlustuse kohta. Jüri Luik vastab küsimustele kaitsepoliitika, rahvusvahelise koostöö, tuuleparkide ning valitsustegevuse kohta.

Ratasele avaküsimuse esitanud Reformierakonna juht Kaja Kallas uuris esmalt Soome peaministrit ja valitsust solvanud siseminister Mart Helme välja pigistatud vabandusest, mis tema hinnangul ei olnud siiras. Ta meenutas, mida Helme eile ajakirjanikele ütles: «Selleks peab ikkagi tõsine põhjus olema. Siis ma peaks olema ikkagi sihilikult teinud midagi niisugust, mis tõepoolest on vabandust [palumist] väärt. Ma ei ole sihilikult midagi sellist teinud,» selgitas ta.

Ratas ütles, et ei edastanud Soome peaministrile Sanna Marinile mitte ainult siseministri vabanduse, vaid palus ka ise selle eest vabandust. Ratas lisas, et talle tundus esmaspäeval, et Helme vabandus oli siiras. 

Riigikogu infotunnile järgneb täiskogu istung. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles