Video ⟩ Kelly Sildaru: olen oma venna peale natukene kade

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru teeb hooaja avastardi 18. jaanuaril Lausanne’is noorte olümpial ning tunneb võistluse eel ka kerget ärevust.

«Ma ei oska võistlusest midagi oodata, sest ma ei tea, kuidas seal asjad olema hakkavad. Ma natukene närveerin sellepärast, see on mulle uus kogemus. Loodan, et seal läheb hästi ja et see noorte olümpia kogemus mind ära ei hirmuta,» rääkis 17-aastane Sildaru.

Sel hooajal on Sildaru käinud kolmes lumelaagris ning läheb peagi neljandasse, et võistlusteks lumetunnetus kätte saada.

Kuigi Sildaru võistleb ja treenib oluliselt vähem kui mullu, tuleb jaanuar-veebruar tema jaoks tihe ja kiire. «Noorte olümpial saan kaasa teha vaid pargisõidu. Kohe pärast seda pean ära lendama X-mängudele, kus teen kaasa kolmel alal. Pärast seda tuleb otsa Dew Tour, kus teen kaasa pargi- ja rennisõidus,» rääkis ta.

X-mängudel kolme ala tegemine oli Sildarule mullu korralik väljakutse. Pikad päevad lumel väsitasid teda, kuid lõpuks oli kõik seda väärt, sest koju naasis ta kolme medaliga.

«Tegelikult oli raske ainult nädalane periood. Mul oli väga lahe seal olla ja kõike kolme ala teha. Ma arvan, et see on väärt, et seda uuesti teha,» ütles ta.

Sildarude viimasest videoblogist tuli välja, et 13-aastane vend Henry on vahepeal arengus vanemast õest ette jõudnud. Nimelt teeb Henry kahekordse saltot juba kõigis neljas suunas.

«Kui ma vaatan, kuidas ta neid (saltosid – toim) teeb, siis see tundub nii äge ja lihtne. Ma olen natukene kade tema peale,» lausu Sildaru.

Kui vend suusarajal millegi uuega hakkama saab, saadab ta sellest video ka oma õele. «Videoid saadab ta mulle küll, et näed, täna tegin seda esimest korda ja näe, et nüüd tegin seda. Seda on tore vaadata ja mul on hea meel, et ta on viimasel ajal nii palju arenenud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles