Video: Kohilas autolt löögi saanud kodukakk tegi läbi imelise taastumise

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Kodukakk. Foto on illustratiivne
Kodukakk. Foto on illustratiivne Foto: Urmas Luik

7. novembril sai Eesti Metsloomaühing appipalve Kohilast, kus leiti tee äärest apaatne kodukakk. Teavitaja korjas ta üles, pani oma sviitri sisse sooja ja alustas teekonda Tallinna, et lind ühingu vabatahtliku kätte anda. 

Linnu oma hoole alla võtnud Merilin Laud leidis, et tõenäoliselt oli kakk autolt löögi saanud. Mõned tema sulgedest olid katki ja silmad kogu aeg kinni. Et pakkuda kodukakule parimaid tingimusi taastumiseks, viidi ta ühingu Järvamaa piirkonnajuhi Virge Võsujala juurde Paidesse.

Koheselt oli näha, et taastumine tuleb pikk, kuid Virge tänu kannatlikkusele ja hoolitsusele oli õige pea märgata ka esimesi paranemise märke. Tasapisi muutus lind aktiivsemaks ja hakkas silmi avama. Oli suur rõõm näha, kuidas tal iga päevaga enesetunne paraneb. Nüüdseks on kakk täielikult taastunud, elussöögi püüdmise test sooritatud hindele 5+ ja uks vabadusse lahti.

Väikeseks probleemiks kujunes aga asjaolu, et Virge juures on elu hea ja puur nii mõnus ja mugav, et kakk otsustas püsielanikuks hakata. Kahjuks aga nii ei saa — looduses iseseisvalt hakkama saav lind peab vabadusse minema. Seega ei jäänudki Virgel muud üle, kui kakk puuris kinni püüda ja sobilik vabastuskoht välja valida. Vaeseke oli segaduses ega saanud üldse aru, mis temaga varahommikul tehakse, kuid lendu ta läks.

Peale puule maandumist sabistas kodukakk oma suled inimkontaktist puhtaks, tõmbas ennast peenikeseks ja jäi mõneks hetkeks ilmaolu jälgima. Veendus, et vaatamata sombusele ilmale tuleb tal nüüd ise looduses hakkama saada, kogus end natuke, valis minekuks õige suuna ja läinud ta oligi. Puur aga jääb ootama teisi hädalisi.

Kui soovid toetada Metsloomaühingu hoolealuseid, vali järgnevatest variantidest sobivaim:

Kõne annetustelefonidele:

9009933 – annetad 5€

9009955 – annetad 25€

Kuula kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu.

Ülekanne pangakontole:

EESTI METSLOOMAÜHING

Swedbank EE952200221067573100

SWIFT/BIC kood: HABAEE2X

Selgituseks: «Metsloomade abistamiseks»

Ülekanne PayPal kontole:

SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles