Blogi: Himki viskas 118 punkti ning Kalev/Cramo sai suure kaotuse

Postimees Sport
Copy

 BC Kalev/Cramo korvpalliklubi kohtus täna Ühisliigas liigatabeli liidri Moskva oblasti Himkiga ning pidi vastu võtma suure 118:81 kaotuse.

Hooaega hästi alustanud Kalevil täna Venemaa suurklubi vastu võimalusi ei tekkinud. Kalev püsis mängus esimese veerandaja lõpuni, mis kaotati 23:26. Seejärel läks Vene hiid oma teed ning mängis poolajaks sisse 23-punktilise eduseisu. Eriti hästi tabas Himki kolmepunktiviskeid: pausile minnes olid venelased tabanud juba 11 kaugviset.

Kolmandal neljandikul Himki viskekontsert jätkus ning Kalevi korvi visati 31 punkti. Jätkuvalt tabati hästi kaugviskeid: kuuest teele läinud kolmepunktiviskest läbis korvirõnga viis.

Neljandal veerandajal said platsile juba vahetusmehed, kes mängu kindlalt võidusadamasse tüürisid.

Himki parimana tõi 18 minutit mänginud Aleksei Šved 21 punkti ning andis 7 korvisöötu. Lätlane Dairis Bertans toetas 15 silmaga. Kalevi poolt jõudsid kahekohalise punktiarvuni kolm meest. Kyle Vinales tõi 13 punkti, Aigars Škele ja Kristjan Kitsing lisasid vastavalt 12 ja 11 punkti.

Venemaa klubi tabas kaugvisekid koguni 53-protsendiga, 36st katsest läbisid korvirõnga 19 viset. 

Himki jätkab ühisliiga liidrikohal, olles võitnud kõik 11 kohtumist. Kalevil on kirjas viis võitu ja kuus kaotust, millega hetkel paiknetakse kuuendal tabelireal.

Enne mängu:

Hooaega mitme suure ja vägeva võiduga alustanud Kalev/Cramo vorm on liikunud üles-alla, kümnest matšist on teenitud võrdselt viis kaotust ning viis võitu. Viimases voorus võeti Enissei üle magus 94:87 võit, mis annab tulevaseks vastasseisuks enesekindlust juurde. VTB tabelis paikneb Maarjamaa korvpalliklubi 13. tiimi konkurentsis kuuendal positsioonil.

Moskva Himki näol on tegemist tõelise suurjõuga, mis lisaks VTB Ühisliigale osaleb ka Euroliigas. Senisest kümnest mängust on teenitud kümme võitu, mis annab liigatabelis neile kindla esimese koha. Eelmises voorus oldi üle Peterburi Zeniidist, kes suruti nurka tulemusega 108:101. Eesti idanaabri klubi hingekirja kuulub legendaarne Alexei Šved, kes karjääri tippaegadel lõi kaasa NBAs. Tugev kogemustepagas on pallurist teinud Himki liidri ja ühe resultatiivseima mängija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles