Otse ⟩ Mida teha, et omastehooldaja ja hooldatava elu oleks elusam?

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

Riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni eestvedamisel toimub Toompeal omastehooldusele ja väärikale vananemisele pühendatud arutelu «Elu mõte on elusam elu», kus lahatakse omastehooldajate ja hooldatavate heaolu parandamise võimalusi.
Arutelu otseülekanne algab Postimehe veebis kell 10.

«Oleme oma arutelu «Elu mõte on elusam elu» pealkirja laenanud Uku Masingult. Uurime, mida teha, et nii omastehooldaja kui hooldatava elu oleks elusam. Milliseid samme astuda selleks, et omastehooldajad ei mattuks üle jõu käiva koormuse alla ja millist tuge pakkuda, et abivajajad saaksid võimalikult kaua oma kodus elada. Need põletavad küsimused vajavad vastuseid, kui me tahame, et Eesti oleks ühiskond, kus kõige nõrgemad on väärikalt toetatud ja vajadusel hooldatud,» ütles sotsiaalkomisjoni aseesimees Helmen Kütt.

Komandandi majas toimuva arutelu avaettekande peab MTÜ Omastehooldus juhatuse liige Ivar Paimre, kes räägib hoolduskoormuse mõjust peresuhetele Eestis ja teistes riikides. Dementsuse Kompetentsikeskuse tegevjuht Katre Pall käsitleb toetavaid sotsiaalteenuseid, mis aitavad inimesi pikemalt iseseisvalt elada. Helmen Kütt vaatab oma ettekandes lähitulevikku, lahates seda, kelle ülesanne on ikkagi leida omastehooldusele probleemidele toimivad lahendused.

Ettekanded ja arutelu

  • MTÜ Omastehoolduse juhatuse liige Ivar Paimre «Miks ikkagi omastehooldus? Hoolduskoormuse mõjust peresuhetele Eestis ja teistes riikides.»  
  • Dementsuse Kompetentsikeskuse tegevjuht Katre Pall «Sotsiaalteenused aitavad iseseisvalt elada – keda ja kuidas?»
  • Riigikogu SDE fraktsiooni liige ja sotsiaalkomisjoni aseesimees Helmen Kütt «Kuidas edasi?»

Ettekannetele järgneb arutelu, kus otsitakse vastuseid küsimusele, kelle ülesanne on ikkagi leida toimivad lahendused omastehoolduses olevatele aktuaalsetele probleemidele.

Arutelu modereerib Riigikogu SDE fraktsiooni ja õiguskomisjoni liige Heljo Pikhof.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles