FILMIVIGA ⟩ John Travolta ekspertsilm märkas Tarantino Hollywoodi-filmis prohmakat

Spekter
Copy
John Travolta
John Travolta Foto: Andrew Medichini/AP/Scanpix

Režissöör Quentin Tarantino 1994. aastal maailmas kuulsaks teinud «Pulp Fictioni» staar John Travolta märkas lavastaja äsja 5 Kuldgloobusele esitatud viimases filmis «Ükskord Hollywoodis» üht ajaloolist viga.

Kui veel hiljuti märkis John Travolta, kes promob hetkel oma karjääri üht halvimat filmi, et teeks kunagi hea meelega veel Tarantinoga koostööd, siis tema märkus lavastaja viimase linateose aadressil võis selle taasühinemise tõenäosust küll vähendada, ent loodame, et mitte.

Näitleja ütles intervjuus väljaandele The Wrap, et kuna ta on väikestviisi lennundusfänn, siis jäi talle Tarantino filmis kõrvu üks fraas, mis ei läbinud tema triviakontrolli (pealkirja paranduseks: ekspertsilma asemel tabas vea tehniliselt võttes siiski Travolta ekspertkõrv).

«Leonardo Dicaprio lendab koju Itaaliast, või kus iganes ta ei olnudki, ning jutustaja ütleb, et ta lendas 747ga. Aga 747 tegi esimese testlennu alles veebruaris 1969 ja asus lende teenindama alles jaanuaris 1970. Nad panid üheksa kuuga mööda! Ta oleks pidanud lendama Boeing 707ga,» parandas Travolta.

Õnneks on Tarantino film ajalooline fiktsioon, seega pole niisugune faktiviga eriti kõnekas ega oluline, ent hea teada ikkagi!

Travolta lisas ka, et mäletab hästi seda ajastut, kus film aset leiab. «Olin linnas (Los Angeleses – toim.), kui see kõik toimus. Mäletan, et olin hirmul, sest Sharon Tate mõrvati. See film äratas minu jaoks väga ehedaid mälestusi,» sõnas näitleja ning kiitis Tarantino võimet filmitegijana justkui ajalugu «parandada» (nagu ta tegi ka filmis «Vääritud tõprad»).

Quentin Tarantino
Quentin Tarantino Foto: FRANCK ROBICHON / EPA / Scanpix

Quentin Tarantino film «Ükskord Hollywoodis» viib vaatajad 1969. aasta muutuvasse Los Angelesse, kus teletäht Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) ja ta kauaaegne kaskadöör Cliff Booth (Brad Pitt) üritavad tegutseda peaaegu tundmatuseni muutunud meelelahutusäris. Lavastaja ja stsenaristi üheksandas filmis on väga palju osatäitjaid ja mitmed süžeeliinid, mis avaldavad austust Hollywoodi kuldajastu viimastele hetkedele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles