Enden: tore, et Vinalese isiklik punktijaht ei lõppenud kaotusega

Karl-Joosep Küngas
Copy

Korvpalli VTB Ühisliigas sai Kalev/Cramo koduses Kalevi spordihallis vägeva 91:84 võidu Krasnojarski Jenissei üle. Eksperdina Kanal 12 stuudios olnud Heino Enden jäi rahule eestlaste tegemistega väljakul. 

«Võit on võit ja saime jälle tabelisse kaks punkti juurde, aga kui nüüd statistikat vaadata, siis Sander Raieste oli ainus eestlane, kes alla 50% viskeid tabas. Jõesaar ja Kitsing tabasid suurepäraselt ja see näitab, kelle peale tuleks mängida. Võtsime selle, mis meile täna pakuti ja tore, et Vinalese isiklik punktijaht ei lõppenud kaotusega,» iseloomustas Heino Enden tänast kohtumist. 

Kalev/Cramo alustas VTB hooaega võimsalt, kui esimesest neljast kohtumisest võideti koguni kolm. Viimased ajad on olnud Eesti klubile suhteliselt keerulised, sest nädala alguses tuli vastu võtta kaotus ka tabeli punaselt laternalt Minski Tsmokilt. Täna näidati aga hoopis teist minekut. 

«Kindlasti algas hooaeg edukalt ja arvasime juba, et Kalev lõpetab esimese kahe hulgas ja teenib kohamängudeks koduväljaku eelise. Kiiresti toodi meid maa peale tagasi ja eks meeskonnad mängivadki tõusude ja mõõnadega. Vaevalt, et Jenissei täna kerget mängu ootas, kuigi algus tuli neile väga kergelt kätte,» rääkis endine korvpalli maailmameister.

Järgmisena sõidab 15. detsembril Kalev külla Moskva oblasti Himkile, kes on VTB Ühisliiga kindel tabeliliider. Enden loodab, et Venemaa klubi tihe mängudegraafik annab Kalevile võimaluse võidu eest võidelda. 

«Kindlasti tuleb raske mäng, kuid loodame, et Himki võtab seda kohtumist vähe kergemalt. Olen Euroliigas mängivate meeskondade mänge vaadanud ja nad ei võta kõiki lahinguid VTB Ühisliigas väga tõsiselt. Neil on teadmine, et kohamängudele pääsevad nad kindlasti ja kuskilt tuleb puhkust leida, sest Euroliiga graafik ei halasta,» ütles Enden lõpetuseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles