Heino Enden: Škele mängulõpu kolmene oli laisa mehe lahendus ja täiesti vale vise

Postimees Sport
Copy

Kanal 12 stuudioeksperdi Heino Endeni sõnul oli eile Ühisliigas 5 punktiga Minski Tsmokile alla jäänud Kalevil võimalus mäng võita, kuid vastased tegutsesid lõpus kindlamalt.

«Statistilised näitajad olid suhtelised võrdsed. Üllatav, et vastased olid lõpus vabavisetel kindlad. Peatreener Štelmahersi taktika lõpus vigu teha oli õige, sest  vastased viskasid eelnevalt vabaviskeid kehvalt, 55–65 protsendiga. Aga vastaste taktika lõpus oli selgelt Kalevil kolmeseid mitte lasta ja ka see toimis. Vastaste mängujuht võttis mängu lõpus selgelt mängu enda peale, näha oli, et ta oli nende liider.  Võimalus oli mõlemal võistkonnal, aga vastased mängisid lõpu natuke kindlamalt», rääkis Enden pärast mängu.

Eelmistes mängudes silma paistnud Sander Raieste mängis eile kõigest viis ja pool minutit. Endeni sõnul on kõrvaltvaatajana väga raske öelda vähese mänguaja põhjusi. «Vastas olid hästi liikuvad mängijad. Tagaliin liikus hästi palju palliga, eesliin tegi omavahel liikumisi. Võib-olla Stehlmahers kartis, et ta jääb sellistes olukordades hätta. Või üks ühe vastu kaitsemängus Salaši ja Ljutitšiga. Aga ma ei oska täpselt öelda, miks Raieste täna vähem mänguaega sai.»

Endeni sõnul võttis Aigars Škele minut enne kohtumise lõppu väga vale kolmese. «Ta jäi pika vastu ning Kalev otsis selliseid olukordi. Aga ta võttis laisa mehe lahenduse ja viskas üle käe, et äkki läheb. Tsmokil olid vead täis, oleks pidanud korvi peale minema. See vise oli täiesti vale,» hindas korvpalli maailmameister.

Kalevi resultatiivseimaks kerkis eile 28 punkti visanud Kyle Vinales. Endeni sõnul tegi ameeriklane hea mängu, aga arenguruumi on temalgi.

«Viskeprotsendid oli tal head. Paar otsustavat viset pani muidugi mööda. Mingil määral on ta korvialused visked loterii. Võib-olla peaks sealt otsima söötu välja. Mina ikkagi ütleks, et pall peaks rohkemate meeste käest läbi käima.»

Kalev peab enda järgmise Ühisliiga kohtumise reedel, kui kohtutakse Krasnojarski Jenisseiga. «Jenissei võitis täna Lokomotiv Kubani ja tuleb hea emotsiooniga mängule, päris raske kohtumine saab olema. Peame rünnakute lõpetamistel kaasama rohkem teisi mängijaid,» hindas Enden.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles