Video. Vaata järele ettevõtlusauhindade jagamisel peetud debatti!

Priscilla Õmblus
Copy

Reede õhtul selgusid Paalalinna koolis Viljandimaa aasta ettevõtlusauhindade võitjad. Enne õhtu naela, võitjate väljakuulutamist, vürtsitati programmi ka debatiga, kus arutleti tulevikuteemadel.

Euroopa Parlamendi liige Andrus Ansip, Cleveroni juht Arno Kütt ja osaühingu Personalidisain juht Hanna Jõgi debateerisid tulevikuettevõtluse üle teemal «Kuidas teha raha ja kuhu panna tolm aastal 2035». Juttu juhtis Sakala peatoimetaja Hans Väre.

Märkimata ei jäänud tehaste automatiseerimine ja robotite võidukäik. Samuti rõhutas Ansip, et töökoht tuleb valida selle järgi, et see tegelikult ka inimesele meeldiks. Muu hulgas ei jätnud Ansip tulevikuteemadel arutledes kasutamata võimalust kommenteerida olukorda riigis. «Aus peab olema. Mitte nagu praegune valitsus,» kommenteeris ta.

Seejärel said kõik debateerijad välja hõigata ennustused aastaks 2035. Hans Väre palus neil avaldada arvamust, milline on kõige suurem muudatus 15 aasta pärast, mis meid kõiki mõjutab.

Hanna Jõgi pidas kõige olulisemaks järk-järgulist protsessi, mille käigus tuleb kohaneda kõigi väikeste asjadega, mis vahepeal juhtuvad. Arno Kütt eeldas, et naftariigid pole 15 aasta pärast sellisel positsioonil nagu praegu. Andrus Ansipi arvates pole aga revolutsioonilisi sündmusi suutnud keegi ette näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles