Galerii: Pärnu võrkpalliklubi teenis Rootsi meistri vastu eurosarjas edasipääsu kolmveerand tunniga

Copy

Valitsev Eesti meister Pärnu võrkpalliklubi oli CEV Challenge Cupi teises eelringis kahe mängu kokkuvõttes parem Rootsi tšempionist Linköpingust ja pääses järgmisse ringi. Täna tagasid pärnakad koduses spordihallis edasipääsu 47 minutiga.

Kuna pärnakad võitsid Rootsis esimese lahingu 3:1, tähendas see, et edasipääsuks piisas kahest geimivõidust. 

Avo Keele juhendatava Pärnu tiimi eest läksid algrivistuses platsile Eder Levi Kock, Martti Keel, Kristaps Platacs, Taavet Leppik, Andrey Gvozdev, Tony Tammiksaar ja libero Silver Maar. Matši pidi kõrvalt jälgima nurgaründaja Ygor Duarte, keda vaevab säärelihase venitus. Peatreeneri hinnangul naaseb ta treeningutele nädala pärast.

Pärnu-Linköping.
Pärnu-Linköping. Foto: Tairo Lutter

Esimene geim: Ehkki esimesed kümme punkti jagati võrdselt, polnud Pärnu kaptenist sidemängija Martti Keel mitmel grupikallil ehk mänguseisakul tiimi tööga rahul ja tegi kurja häält. Sellest oli kasu, sest peagi hakkasid pallid üha enam rootslaste poolele jääma ja edukalt töötas suvepealinlaste blokk. Kahe ässaga säras Tammiksaar ja pärnakad said kolmega ette (9:6). Geimi keskel pendeldas Pärnu edu nelja-viie punkti vahel ja esimese vaatuse lõpuks säras tablool kindel geimivõit: 25:18. Avageimis tõid võrdselt viis silma Leppik ja Platacs, seejuures oli esimene neist realiseerinud kõik viis tõstet. 

Pärnu-Linköping.
Pärnu-Linköping. Foto: Tairo Lutter

Teine geim: Pärnu alustas 7:0 (!) spurdiga. Ehkki geimi keskel pudenes punkte rootslastelegi (13:5), oli edasipääseja selge. Vastaste loots tõstis küll mõttepausil, kus lendasid veepudelidki, omade peale häält, ent platsil külalised pärnakate vastu rohtu ei leidnud. Seisul 19:12 viipas Avo Keel juba Kaur Erik Kaisi ja Richard Voogeli suunas, et varupingilt alustanud noored platsile läheksid. Väljakult lahkusid Keel ja Platacs. Tundus, et nende tööpäev on läbi. Viiv hiljem pääses selga märjaks saama Robert Poolegi, kes vahetas välja efektiivselt tegutsenud Leppiku. Paraku hakkas suur edu sulama ja geimi lõpus võttis Keel seisul 24:21 aja maha. Ja kui järgminegi punkt rootslastele läks, kamandas Keel Leppiku uuesti platsile. Äsja sekkunu võttis ise palli maha, sai tõste ja lajatas palli saalipõrandale (25:22). Tehtud, Pärnu pääses Challenge Cupi teise ringi! 

Pärnu-Linköping.
Pärnu-Linköping. Foto: Tairo Lutter

Kolmas, neljas ja viies geim: Nüüd, kui mäng enam mõisa peale ei käinud, saatis Pärnu loots põhimehed venitama ja teise ešeloni platsile. Pärnu au jäid kaitsma Poole, Kais, Voogel, Allar Keskülla, Mhait-Martin Pool ja Tammiksaar. Ehkki rootslased spurtisid pisut eest, said pärnakad nad seisul 15:15 kätte. Vaatuse lõpp ja kolmas geim kuulus rootslastele: 25:20.

Neljas geim kiskus inetuks: rootslased võitsid 25:12 ja viigistasid seisu. 2:2. Kui Pärnu põhimeestel oli pingil lõbus, siis teine ešelon kuulas peatreeneri juttu tõsisel ilmel.

Tänase mängu võitsid siiski pärnakad: viimane geim kodumeeskonnale 15:10.

Pärnu resultatiivseim oli Gvozdev, kes tõi 14 silma (+10), Tammiksaar lisas 12 punkti (+9). Pärnu vastuvõtt oli 49 ja rünnak 48 protsenti. Blokiga saadi kaheksa ja serviga seitse silma. Rootsi klubi vastuvõtuprotsent oli 34 ja rünnak 49 protsenti. Blokipunkte teeniti 12, pallinguässasid kümme. 

Pärnu tiimi statistik Karl Eerik Eisenschmidt kommenteeris esimest kahte geimi, mil mäng käis mõisa peale. "Number üks oli see, et nende põhisidemängija oli vigastatud. Sellepärast läks neil mäng märksa aeglasemaks ja nende tempomehed polnud nii ohtlikud. Numbrite järgi saime nad kahes esimeses geimis vastuvõtuga võrgust eemale, see tegi asja lihtsamaks."

Avo Keel tuli spordireporteritega rääkima tõsisel ilmel. Kõige rohkem kriitikat said noored mängumehed. "Mängupilt oli kehv. See, mis teise geimi poole pealt, pärast vahetusi juhtuma hakkas ... Ma pean silmas noort kaardiväge: kui sa kvartalis mängid ühe mängu, ei saa rahul olla. Neljandas geimis oli vastasel vastuvõtt 20 protsenti, numbrid pidanuks olema teistpidi! Aga me saime seal 12 punkti! Leidku see noor kaardivägi stabiilsus, ärgu hakaku ette kujutama, et "ma tahan mängida". Ei piisa, kui teed kvartalis ühe mängu või nädalas ühe trenni hästi. Meil on võistkonnas teatud jutuajamised olnud, aga osa mängijaid ei saa aru, mida ma tahan. Võib-olla see on põlvkondade suur konflikt," avaldas legendaarne juhendaja arvamust.

Kiidulaulu ei kuulnud põhimehedki. "Midagi jäi puudu. Kui meil tuleb järjest kolm löru asja esimese kaheksa punkti jooksul, annab see tervele mängule teatud fooni. Õnneks läks paremaks. Jumalale tänu, et vastastel põhisidemängijat ei olnud," tõdes Keel.

"Tulemuse üle olen õnnelik, muu üle kindlasti mitte. Täna pole millegi üle rõõmustada," resümeeris peatreener. "Unistada ilusast ajast, mis eelmisel hooajal ja tänavu jaanuarist pihta hakkas ... Sinna on veel ränk tee minna." 

Kahes esimeses geimis ilusat mängu näidanud nurgaründaja Taavet Leppik tunnistas, et tiimi töö sai kahe geimiga tehtud, aga kas kindlalt, on juba iseasi.

„Meie praegune meeskond pole selliseid mänge mänginud. Platsil ei olnud sellist tunnet, et siit nüüd tuleb, aga lõpuks tuli ära,” arvas Leppik.

Kolme viimast geimi platsi kõrvalt jälginud mängumees leidis, et noortel mängumeestel võiks tahtmist rohkem olla. „Silmis ei põle. Ei ole päris see,” põhjendas Leppik. „Tullakse tööd tegema. Tahaks väljakul rohkem särtsu näha.”

Pärnu-Linköping.
Pärnu-Linköping. Foto: Tairo Lutter

Järgmises ringis ehk 1/16-finaalis lähevad pärnakad vastamisi Horvaatia tiimi Kaštela Mladosti Ribolaga. "Teada on vaid koht, kuhu lendame," lausus peatreener, kellel veel pole vastaste kohta mingit infot. "Noorem poiss (Markkus Keel, toim) hakkab nüüd spionaažiga tegelema. Horvaatia klubi mängib Kesk-Euroopa liigat, kus Markkuski mängis."

Esimene matš tuleb 12. detsembril Pärnus.

Mängu tipphetked: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles