Järelvaadatav: Pärnumaa arengukonverents keskendus Rail Balticule

Pärnu Postimees
Copy

Täna toimuval Pärnumaa arengukonverentsil räägitakse raudteeprojektist Rail Baltic (RB). Pärnu Postimees teeb konverentsist otseülekande.

Konverents on jagatud kolme ossa. Esimene keskendub praegusele faasile: RB projekti hetkeseis, RB Eestis ja Pärnumaal – lähiaastate väljakutsed, RB reisijaama mõju Pärnule, RB kaubajaama ühendusvõimaluste uuringu tulemuste tutvustamine ja RB kohalikud peatused.

Kohalike peatuste suhtes ­võtavad kolme maakonna – Harju-, Rapla- ja Pärnumaa esindajad vastu ühisavalduse. Esimene osa algab kell 10 ning lõpeb 12.30.

Teine plokk käsitleb tulevikupilti. Teine osa algab kell 13.30 ning lõpeb 15.15 Kolmandaks peetakse paneeldiskussioon teemal “Pärnu tulevik? Kas ja kuidas on see meie kätes?”. Kolmas osa algab kell 15.45 ning lõpeb 17.00.

Arutelul osalevad riigikogu liikmed Andres Metsoja ja Toomas Kivimägi, Lääneranna vallavanem ja Pärnumaa arenduskeskuse nõukogu esimees Mikk Pikkmets, Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ja riigikogu strateegiadirektori asetäitja Elli Lepik. Tulevikuotsustajatest on kohal Tartu ülikooli Pärnu kolledži tudengid.

Konverentsi 1. osa järelvaadatavana:

 Konverentsi 2. osa järelvaadatavana:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles