Saarlased võetakse Liival lahkelt vastu

Copy
POEST SAAB RUSUHUNNIK: Üleeile alustas Sikassaare Vanametalli masin Orissaare Konsumi lõhkumist.
POEST SAAB RUSUHUNNIK: Üleeile alustas Sikassaare Vanametalli masin Orissaare Konsumi lõhkumist. Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

Orissaare poe uuendamise tõttu Liivale sõitma pandud Coopi bussi kasutab rohkelt saarlasi, kes saavad sedasi vajaliku kraami Muhust kenasti kätte. Boonuseks on bussisõit ise, mille ajal saab teiste poereisilistega jutustada.

Karin Lusikas
Karin Lusikas Foto: Siim Metsmaa

Eile Liivale sõitnud Karin Lusikal oli kaasas nimekiri, mida poest vaja. "Ma katsun ikka nädalase toiduvaru ära tuua, saab rahu majja," ütles ta.

Viivi Eist.
Viivi Eist. Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

Viivi Eist tunnistas aga, et tema küll nädalaks toitu varuda ei oska. Saiad-leivad lähevad ju nii pika aja peale koguni hallitama. Eile sõitis ta Liivale lihakraami hankima. Vajadusel saab ta nädalavahetusel kasutada ka noorpere abi, et Liivale poodi sõita. 

Liiva Konsumi juhataja Helve Süld rääkis, et naabervalla inimesi on poes viimasel ajal liikumas üsna palju. Ta lisas, et kui kusagil Eestis ongi inimesi sellisel kombel naabervalda poodi viidud, siis nüüd sõidutatakse rahvast suisa naabersaarele.

Helve Süld
Helve Süld Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

"See on väga tore. Ja meil ei ole naabervalla klientide vastu mitte midagi," kinnitas Süld.

1983. aastal ehitatud Orissaare kauplust, mille kallal toimetas eile kopp, keegi taga ei nuta. Karin Lusikas ütles, et uuest poest ootaks seda, et katus läbi ei laseks ja kaupa oleks ohtralt. Ikka seda, mida reklaamitakse. Tihti olevat juhtunud nii, et reklaamitud kaupa polevat poes olnudki.

Saaremaa tarbijate ühistu juht Kalle Koov tunnistas, et katus lasi hoonel tõepoolest läbi.

Kunagises uhkes kauplusemajas olid pooled ruumid tühjad ja see neelas ohtralt elektrit. Koovi sõnul tuleb uus pood suurem, moodsam ja rohkema kaubaga.

Lisaks Coopi bussile on Orissaares nüüd ka lavkaringi peatus ning pisike poeke asula serval asuvas Alexela tanklas.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles