Näitleja ja poetess Elle Eha Are: "Ma tahan linnas varblane olla, mitte kanaarilind"

60+
Copy

Eestlastele tuntud kultusfilmis „Mäeküla piimamees” Mari rollis säranud Elle Eha Are (77) veedab oma sügispäevi Vändra lähedal maakodus.

Detsmbrikuu 60+ numbris räägib ta neist päevist, kui ta tavatseb oma päevikusse kirjutada PÄRLI PÄEV ja mõtiskleb selle üle, mis tema elule sära ja jõudu annab ning valusatest mälestustest vabaks teeb.

Paljudele kultuuritööd õppinud inimestele lavakõnet ja näitejuhtimist õpetanud Elle Eha Are loeb 60+ palvel talle armsaks saanud luuletust. Lõpetuseks tuletab ta meelde, kuidas kõlas Mari rollis tuntuks saanud bravuurikas lause: "Ma tahan linnas varblane olla, mitte kanaarilind."

See lause võtab Mari rolli kõige paremini kokku. Noor naine, kes tahtis iga hinna eest sõltumatu olla, ei mõelnud sellele, et vahest on sõltumine ja ka teiste inimeste soovidega arvestamine hoopis parem.

Eduard Vilde rahvusliku realismi näidisteose "Mäeküla piimamees" järgi vändatud režissöör Leida Laiuse must-valge film linastus 1965. aastal, kui Elle Eha Are oli veel varastes kahekümnendates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles