Video: Vaata, mida ütlesid üksteisele LGBT-teemaõhtu meeleavaldajad (37)

Copy

Eesti konservatiivse rahvaerakonna (EKRE) liikmete eestvedamiselkorraldati reede õhtul Tartus meeleavaldus, millega protestiti seksuaal- ja soovähemuste ehk LGBT-teemalise aruteluõhtu vastu, mis pidi toimuma Tartu Lille maja noortekeskuses.

Meeleavaldajad kogunesid Tartu Raekoja platsil. Konservatiivsema poole esindajad tulid bussiga kohale ka Pärnust, kokku oli LGBT-vastaseid 100 inimese ringis. Samas oli näha ca 200 vikerkaarelippudega inimest. Raekoja platsil võis näha mõlema leeri esindajad nii omavahel vestlemas, ent läks ka vaidlemiseks.

Oma toetust aruteluõhtut korraldavatele noorsootöötajatele tuli väljendama ka Tartu linnavolikogu liige Gea Kangilaski.

Tartu noorsootöö keskuse juht Grete Sarap rääkis, et LGBT-teemaline aruteluõhtu läks väga hästi. Sinna tuli kohale kümme noort, kes Sarapi sõnul kuulusid kõik LGBT-sihtgruppi. Tema kinnitusel jäid noored üritusega väga rahule ja olla öelnud, et üritust oli neile vaja. Sarap rääkis, et nii noorsootöötajad kui kohale tulnud noored olid meeldivalt üllatunud sellest, kui palju täna Tartu linnas võis näha toetavaid vikerkaarevärvilisi lippe ning et EKRE kogunemisele tuli kohale aruteluõhtut toetav leer ja et mõlemad pooled jäid ka rahumeelseks. «Ausõna, arutelul ei näidatud noortele kumminukkude peal homoseksi ega ässitatud soovahetusoperatsiooni tegema,» lisas ta.

Kommentaarid (37)
Copy
Tagasi üles