Video ja galerii: ehitajad tõmbavad Delta õppehoones kokku viimaseid otsi

Kaspar Koort
, ajakirjanik
Copy

2018. aasta jaanuaris asuti Emajõe kaldal lammutama Tartu ülikooli majandusteaduskonna käsutuses olnud Oeconomicumi, et teha ruumi uuele Delta õppehoonele. Nüüd ollakse tööjärjega sealmaal, et ehitajad tõmbavad Deltas kokku viimaseid otsi. Novembris läheb ruumide sisustamiseks ning kui 10. veebruaril algab ülikoolis kevadsemester, asuvad infotehnoloogia, matemaatika ja majandusteaduse tudengid tarkusi taga nõudma juba Deltas.

Tartu ülikooli kinnisvaraosakonna juhataja Heiki Pagel täpsustas, et koos kasutusloaga peab ehitaja ülikoolile hoone üle andma 30. novembril. Möbleerimine peaks lõppema 20. detsembriks ning seejärel paigutatakse majja õppetehnika, mida erialade spetsiifikat arvestades saab olema väga palju.

29. jaanuaril ehk samal päeval kui Tartus algab rahvusvaheline äreifestival sTARTUp Day, peetakse Deltas avapidu. Delta kõrvale kerkiva ettevõtlusmaja peab ehitaja ülikoolile üle andma 25. jaanuaril, hoone ruumide üürnikele üle andmise tähtaeg on 2. märts.

Pagel ja Tartu ülikooli kantsler Kstina Vallimäe tõdesid, et kindlasti olnuks lihtsam ja odavam ehitada nii suur õppehoone Maarjamõisa väljale. «Kuid arvestades arvutiteaduse instituudi iseloomu ja asjaolu, et IT-sektori ettevõtted on koondunud kesklinna on see koht kindlasti parem,» ütles Pagel. «Laiemas pildis on suure õppehoone asumine sisuliselt Tartu kesklinnas õige, alati ei saa asju teha rahast ja mugavusest sõltuvalt.»

Delta keskuse on projekteerinud arhitektuuribüroo Arhitekt11 OÜ. Õppehoone ehituseks korraldatud riigihanke võitis AS Ehitusfirma Rand ja Tuulberg ning AS Ehitustrust 28,4 miljo euro suurune ühispakkumus. Ehitust rahastatakse osaliselt teadus- ja arendusasutuste ning kõrgkoolide konkurentsivõime soodustamisele suunatud institutsionaalsest arendusprogrammist Astra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles