Vaata otse! «Roaldi retked: Blond küberhai Bakuus»

Naine
Copy

Täna kell 20:00 Kanal 2 saates «Roaldi retked» võtab Roald Johannson ette tee suurejoonelisse naftariiki Aserbaidžaani, kus üks tubli Eesti naine on aidanud üles ehitada terve üleriigilise digitaalse maastiku.

Eesti IT eduloost teavad kõik, kuidas aga on üks tubli Eesti naine suutnud kanda kinnitada IT valdkonna suunanäitajana temperamentses ja maskuliinses Kaukaasias? Roald Johannson veedab nädala Bakuus ja uurib, kuidas on ühel malbel eestlannal õnnestunud end nii erinevas kultuuriruumis tippu rügada.

15 aastat tagasi Eestis oma elus totaalse kannapöörde teinud ja päevapealt tippametniku kohalt lahkunud eestlanna Jana Krimpe on täna Aserbaidžaani e-riigi teerajajaid. Miks otsustas ta Eestist lahkuda ja tundmatus kohas vette hüpata? 

«Olin valiku ees, kas mu elu jätkub samamoodi edasi, et ma tean täpselt mis juhtub, või ma kardinaalselt muudan midagi oma elus ja sukeldun totaalselt teise valdkonda,» põhjendab Jana oma tolleaegseid valikuid. 

«Roaldi retked: Blond küberhai Bakuus»
«Roaldi retked: Blond küberhai Bakuus» Foto: Kanal 2

Roald Johannson piilub eestlanna loodud IT impeeriumi telgitagustesse ja uurib, kuidas on ta seda saavutanud.

«Ennekõike võetakse sind siin naisena. Tavaliselt läks vähemalt pool tundi aega, enne kui kohtumistel mind tõsiselt hakati võtma,» meenutab Jana algusaegu. «Täna õnneks ei pea ennast enam kehtestama,» lisab ta.

Meeleolukas reportaaž «Roaldi retked: Blond küberhai Bakuus» on Kanal 2-s täna kell 20:00, kohe pärast «Reporterit».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles