Reporter: Kuidas kommenteerib Mart Helme Kingo tagasiastumist?

Ingrid Sembach-Hõbemägi
Copy

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees, siseminister Mart Helme kinnitas "Reporterile", et erakond ei survestanud väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingot ametist lahkuma, samas mängis Helme mõttega, et järsku on rünnakud IT-ministri aadressil seotud e-valimistega teemaga. 

Helme rääkis, et kui ta oli lugenud viimaseid uudiseid seoses Kingo võimaliku nõuniku kandidaadi Jakko Väli palkamisega, siis plaanis ta Kingoga rääkida, kuid kuna ta oli parajasti kriisikoosolekul, siis ta seda teha ei saanud. Seejärel aga teatas juba Kingo, et ei saa tekkinud olukorras enam jätkata ja soovib ametist lahkuda. 

Küsimusele, kas Kingo valetas seoses Jakko Väli palkamisega, vastas Helme, et Kingo on alates tema ametisse asumise päevast olnud turmtule all ja esmaspäeval riigikogu ees opositsiooni küsimustele vastates ei suutnud ta pädevalt reageerida. 

Ühtlasi tõstis Helme esile kahtluse, kas mitte pidevad rünnakud EKRE IT-ministrite vastu ei ole seotud nende sooviga süvendatult tegeleda e-valimiste teemaga ja viia selles valdkonnas läbi põhjalik revisjon. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles