PM Walesis. Tänak tehnilistest muredest: on rusuv, kui sellised asjad ajast aega korduvad

Karl Mihkel Eller, Llandudno
Copy

Laupäeva õhtul Llandudno rallipargis lavale astunud esikolmik eesotsas Ott Tänakuga vestles fännide ees ralliajakirjaniku Becs Williamsiga. Vastuses küsimusele, kuidas Tänak tema autot vaevanud tagastange probleemile lahenduse leidis, vihjas eestlane Toyota meeskonna tegemata tööle.

Ott, sinu jaoks oli täna superpäev. Sul on 11 sekundiline edu. Kõik kolm tiitlipretendenti on poodiumil. Kõik tundub sinu tahtsi minevat ja pühapäeval on 38 km sõita. Thierry surus sind pärastlõunal kõvasti, kas suudad ta homme seljataga hoida?

«Kas meil on muud valikut? Ma ei usu. Me peame seda tegema. Praeguseni on võistlus olnud väga tasavägine. Kogu tänase päeva pidin kõvasti suruma ja kohati sõitsin piiri peal. Lõpus läksid ka tingimused päris kehvaks, tuli udu ja vihma. Kokkuvõttes oli väga väljakutsuv päev.»

Oli tõesti ja siis kaotasid sa veel oma auto tagumise stange, mille järel tekkis autos päris palju müra. Eelviimase metsakatse ajal tulid katse lõpus autost välja ja ütlesid, et sa ei kuule legendi, mida Martin sulle loeb. Kuidas sa sellele probleemile enne viimast metsakatset lahenduse leidsid? Või ei leidnudki sa lahendust?

«Ilmselt nägite telekast, kuidas ma seda parandasin. Natuke parandasin seda katse lõpus ja pärastpoole veelgi enam. Auto hakkas korralikult tööle.»

Me nägime, kuidas sa auto tagaosa jalaga lõid, aga arvan, et te tegite masina kallal palju enam tööd.

«Jaa, ma lõin autot veel rohkem. Pärastpoole paindus see tagasi ja me suutsime müra vaiksemaks saada. Ma kuulsin Martinit natuke paremini, vastasel juhul oleks tal homme oma häälega raskusi tekkinud. Ta röökis seda kiiruslegendi ikka päris kaua aega. See on rusuv, kui sellised asjad ajast aega korduvad ja neid ära ei parandata. Võib-olla sellepärast ei olnud ma väga õnnelik, et selline asi on meiega ka varem juhtunud. Me suutsime päeva lõpuni tulla ja oleme oma tulemusega hetkel rahul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles