Järelvaadatav: Saaremaa leegionärid alistasid põnevuslahingus Tartu omad poisid

Postimees Sport
Copy

Eesti ja Läti võrkpalliklubisid ühendava Credit24 liiga kahe eelmise hooaja meistrite tänavuses esimeses duellis tõmbas pikema kõrre Saaremaa, kes alistas koduväljakul 3:2 tiitlikaitsja Tartu Bigbanki.

Kahes esimeses geimis Kuressaare spordihoones õigeks mänguks üldse ei läinudki. Esimese võitis Saaremaa 25:12 ja teise Tartu 25:16. Pilk protokolli peegeldas kogu tõde väljakul toimunud ühepoolsusest: näiteks avavaatuses olid vastuvõtt ja rünnak Saaremaa poolt vaadatuna vastavalt 70-43% ja 55-23%.

Kolmandas haarasid võõrustajad taas ohjad (9:5), kuid taaralinlased viigistasid kiirelt (11:11) ning sealtpeale hargnes tõeliselt tasavägine heitlus. Geimi lõpetas Albert Hurda blokk mängu resultatiivseimale mehele Daniel Macielile – 26:24 Tartule.

Nüüd võttis aga üles-alla sõit Ameerika mägedel uue pöörde: neljandat geimi valitses algusest lõpuni Saaremaa ja võitis selle 25:21.

Otsustav vaatus kujunes hooaja esimesele suurele mängule vääriliseks põnevusetenduseks. Algedu Saaremaale, siis korraks ette Tartu – ja nii punkt-punktis lõpuni välja. Viimane vile tähistas Urmas Tali hoolealuste 15:13 ja kokkuvõttes 3:2 paremust.

Kui mullune karikavõitja Saaremaa toetub tänavu viiele välismaalasele – kusjuures neli neist on meeskonna uustulnukad -, siis Tartu ajas täna läbi üksnes koduste jõududega. Paari nädala pärast liitub meeskonnaga praegu Austraalia koondises MK-turniiril mängiv Curtis Stockton. Kümneaastase eemaloleku järel naasis Eesti liigasse ja Tartu meeskonda Eesti koondise 40-aastane sidemängija Kert Toobal.

Võõrustajaid vedas brasiillasest diagonaalründaja Daniel Maciel, kes hooajal 2014/15 juba mängis Eestis, toona TTÜ meeskonnas. Maciel pommitas 25 punkti. Teda toetasid austraallane Beau Graham 14, Eesti koondislane Rauno Tamme 12 ning Rio olümpial Kuuba koondise kaptenipaela kandnud Javier Scull Jimenez 10 punktiga. Sidemängijana paistis silma šveitslane Reto Giger.

Tartu tegutses märksa ühtlasemalt ja võimutses blokis (12:5). Külaliste kasuks tõi Stocktoni kohal mänginud Märt Tammearu 16, Stefan Kaibald 13, Albert Hurt 12 ning Mihkel Tanila ja Kevin Soo 11 punkti.

Tartu pidas hooaja avamängu, Saaremaal oli enne tänast tabelis 3:1 võit TalTechi üle.

Enne mängu:

Tegemist on sarja kahe viimase hooaja meistrite mõõduvõtuga: tartlased pälvisid esikoha tänavu kevadel, saarlased eelmisel aastal. Mõlemad tiimid on end ka uueks hooajaks hästi komplekteerinud ja ihkavad esikohta. Just täna peaks ametliku debüüdi tegema Tartu ridadesse siirdunud Eesti koondise kauaaegne põhisidemängija Kert Toobal. Urmas Tali juhendatav Saaremaa ihkab aga kodupubliku ees võiduarve avada, TTÜ-st juba saadi mõni päev tagasi pealinnas jagu 3:1.

Täna kell 19 võõrustab Selver Jēkabpilsi Lūšit, samal ajal kohtuvad ka Läti klubid RTU/Robežsardze ja Biolars/Jelgava.

Pühapäeval toimub kaks mängu. Kell 17 võõrustab Pärnu VK Jēkabpilsi ja kell 19 Selver Limbažit.

Kõik Eestis toimuvad mängud on otsepildis nähtavad Postimehes, Kanal 12 kannab üle viit põhiturniiri kohtumist ja play-off'i.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles