Video: kodutust venelannast sai Ameerikas internetisensatsioon (1)

Elu24
Copy

Venemaalt pärit Emily Zamourka (52) on klassikaliselt treenitud muusik, kes elab kodutuna Los Angelese tänavatel. Eelmisel nädalal sai naisest internetisensatsioon ja nüüd on Zamourkale pakutud plaadifirma lepingut, vahendab Daily Mail.

Kohalik Los Angelese politseinik märkas eelmisel nädalal metroos laulmas kodutud naist ja postitas temast klipi sotsiaalmeediasse. 

«Neli miljonit inimest kutsuvad Los Angelest koduks. Neli miljonit lugu. Neli miljonit häält... mõnikord pead peatuma ja tähele panema neist ühte, et kuulda midagi ilusat,» oli kirjas postituses, millega jagati videot kodutust ooperilauljast.

Sel nädalal selgus, et tegu on Venemaal sündinud Emily Zamourkaga, kes kolis Ameerikasse 1992. aastal. Klassikaliselt treenitud viiuli- ja klaverimängija andis Ameerikas ligi kümme aastat muusikatunde, kuid jäi 2001. aastal ootamatult haigeks.

«Olin noor, kui mul oli unistused ja plaanid, aga siis juhtus minuga midagi väga halba,» rääkis Zamourka oma haigusest, mille tagajärjel paigaldat naisele südamestimulaator. 

Haiglaarvetega kimpu jäänud Zamourka mängis aastaid tänavatel viiulit, et teenida lisaraha. Kuid 2016. aastal varastati naise hinnaline viiul ning Zamourka jäi kodutuks.

Naine tunnistas, et tema allakäik sai alguse tema instrumendi vargust: «ma mängisin kesklinnas viiulit, kui see minult varastati. Sealt said alguse minu probleemid.» 

«Minu jaoks oli see tragöödia,» jätkas Zamourka, kes ei kaotanud küll huvi muusika vastu, kuid langes aastateks sügavasse depressiooni. 

Selle aasta septembris sai aga Zamourkast internetisensatsioon, mis tuli venelannale suure üllatusena.

«Ma lihtsalt ei usu, et nii juhtus. Ma ei teadnud sellest midagi, kuna mul ei ole internetti, aga inimesed hakkasid mulle helistama, kui mind telekas nägid,» rääkis Zamourka meediale.

Zamourka tänab ja ülistab Jumalat juhul, kui see kõik muudab naise saatust ning aitab tal tänavatelt pääseda. «Mingil moel armastan muusikat siiani,» lisab ta lõpetuseks.

TMZ teatel on muusikaprodutsent Joel Diamond pakkunud Zamourkale plaadilepingut. Diamond, kellel on kaks Grammy nominatsiooni ning produtseeris David Hasselhoffi hittloo «Night rocket», soovib koos Zamourkaga esialgu anda välja ühe plaadi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles