Kolm noort meest ansamblist «MandoTrio»: tahame inimesi nakatada mandoliinihullusesse!

Raadio Elmar
Copy

Raadio Elmar LIVE stuudios esines ansambel MandoTrio. Bändis musitseerisid Hans Mihkel Vares, Tanel Sakrits ja Kristjan Kuusmik.

«MandoTrio» on kolmest mandoliinimängijast koosnev folkbänd, kes on kohalikul muusikaturul elamusi pakkunud juba ligikaudu kolm aastat. 

Ansamblil ilmub hiljuti album, mis kannab pealkirja «Nüüd on teadused suured» ja kannab endas juhtmõtet, mis on pühendatud ilusamale homsele. Nendi endi sõnul on kauamängiv pühendatud eelkõige loodusele, eriti tumedatele varjudele, mida inimesed igapäevaselt tähele ei pane. Teiste hulgas on albumil lugu «Nõuan linnurahu», mis on näiteks lageraie vastase sõnumiga. Muusikute hinnangul võtab plaadi looming kokku teema, mis peegeldab seda, kuidas suured teadused hävitavad loodust meie ümber.

Äsjailmunud albumi materjali valmistati ette ligi aasta jagu. Teatud lugude loomeprotsessis on oma panuse andnud juurde ka ansambel Riffarrica ning artistid Silver Sepp ja Kristiina Ehin. Meeste hinnangul oli nende esimene album kirgas ja rõõmus, äsjailmunud kauamängiv on aga eelkõige põhjamaise ja karge alatooniga.

MandoTrio liikmed avaldasid, et kuigi neil on käsil erinevaid koostööprojekte, jätkavad nad oma tegevust eelkõige kolme mandoliiniga. Klassikalist pillimängu elavdatakse erinevate uute mänguvõtetega ning muusikale lisatakse vürtsi bassi ja trummi käikudega.

Uut albumit salvestas ja miksis José Diogo Nevese, kes on aidanud salvestada ka MandoTrio debüütalbumi, mis ilmus mullu aprillikuus.

Muusikute sõnul soovivad nad oma loomingut tutvustada ka Eestist väljaspool. Nende endi hinnangul on pinnas ideaalne, sest bänd tegeleb instrumentaalmuusikaga ja see on üheselt mõistetav universaalne keel kogu maailmas. 

Raadio Elmar LIVE stuudios esitati lugu «Lageraie».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles