Video: hommikupoolikul näitasid head kiirust skandinaavlased, Tänak kuues

Postimees Sport
Copy

Türgi ralli esimesel täispikal võistluspäeval on sõidetud kolm kiiruskatset. Kui Ott Tänak hoiab kuuendat kohta, siis head kiirust on näidanud tagantpoolt startinud Esapekka Lappi ja Andreas Mikkelsen. Esikolmikusse mahub ka Jari-Matti Latvala. Vaata hommikupooliku tipphetki.

«Hommikupoolik on olnud keeruline, aga üldplaanis on kõik sujunud. Ma arvan, et rehvivalik oli õige ja tegime kõik endast oleneva,» sõnas Toyota esisõitja Ott Tänak pärast päeva kolmandat katset.

Avakatsel rehvi lõhkunud Sebastien Ogier (Citroen) märkis, et tuleb neljanda kohaga rahul olla, aga kurtis, et olud on keerulised ja tolm tuli autosse. Jari-Matti Latvala (Toyota) hoidis ühel kiiruskatsel end pisut tagasi, aga ründas sellele järgnenud katsel.

Hommikupoolikul on head kiirust näidanud Andreas Mikkelsen (Hyundai) ja Esapekka Lappi (Citroen). «Jah, oleme probleeme vältinud. Draamat pole olnud ja auto toimib hästi. Viimasel katsel olin natuke aeglane, aga rõõm on siin olla.»

Dani Sordo (Hyundai) ja Pontus Tidemand (M-Sport) lõhkusid päeva esimesel katsel rehvi ja kaotasid tohutult aega. 13 ja reede on olnud katsumusterohke WRC2 Pro klassis kihutavale Kalle Rovanperäle (Škoda), kes on kolm korda rehvi lõhkunud ja korra ka üle katuse käinud.

Üldseis nelja kiiruskatse järel: 1. Esapekka Lappi, 2. Andreas Mikkelsen (+9,0), 3. Jari-Matti Latvala (+13,0), 4. Sebastien Ogier (+15,1), 5. Teemu Suninen (+16,6), 6. Ott Tänak (+21,6), 7. Thierry Neuville (+30,2), 8. Kris Meeke (+31,3).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles