Video ja galerii: maaelu edendajad võistlesid Toris

Kristo Niglas
, Reporter
Copy

Täna oli Tori alevik täis siginat-saginat, kui 20 võistkonda võtsid mõõtu eri punktides toimunud võistlustel. Ühe võistlusalana ületati 150meetrine ujuv sild üle Pärnu jõe.

Pärnumaal Euroopa suurima maaeluvõrgustiku juubelikonverentsi LINC (LEADER-inspired Network Community) raames toimunud spordipäev on traditsiooniline üritus. Sel korral korraldasid 17 riigist tulnud külalistele võistlused Rohelise Jõemaa koostöökogu ja Tori vald. Vabatahtlikena olid kaasatud Tori põhikooli noored. “Spordipäev on olnud algusest saadik, üks tänagi siin olev Austria esindaja mõtles selle kunagi välja,” märkis Rohelise Jõemaa koostöökogu juhatuse esimees Kalev Kaljuste.

Külalised jaotati võistkondadesse ja eri punktides tuli täita ülesandeid. Näiteks Tori hobusekasvanduses pidi igast võistkonnast üks inimene hobuse vankri ette rakendama ja võistkonnakaaslased võisid teda suuliselt juhendada. Nii mõnigi kohalolnu tegi seda esimest korda.

Spetsiaalselt võistluse tarbeks ehitasid 1. jalaväebrigaadi pioneeripataljoni sõdurid eile üle jõe umbes ühe meetri laiuse ja 150 meetri pikkuse silla. See ulatus Tori teenuskeskuse läheduses oleva ujumiskoha juurest Tori põrguni välja. Sild ületati enamasti kõndides. “Kas võib üle silla joosta ka?” küsis üks osaleja kaitseväelaselt, kes aitas selga päästevesti. Mundrikandja ütles, et see peaks olema isegi võimalik, kuna sild libe pole.

Veel toimusid mitmesugused tuletõrjega seotud osavusvõistlused. Näiteks pidi üks inimene käsipritsiga vett pumpama ning hoidma ja suunama voolikust tulevat vett niimoodi, et golfipall liiguks ülesmäge olevasse auku. Kõrval rajal pidid võistlejad tegema slaalomit, liigutades palli tuletõrjeharjaga.

Võistlejatel võttis alguses harjumist, et kui kostab enne starti esimene sireen, siis see ei tähenda mitte seda, et võib nüüd asuda võistlema, vaid et stardini on jäänud kümme sekundit. Nii mõnigi tuiskas ülesannet lahendama esimese sireeni peale.

Täna õhtul toimub Pärnu kontserdimajas seminari pidulik lõpetamine, järgmisel aastal kohtutakse Tšehhis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles