Video: suured kiirused ja põnevad heitlused – Purtses selgusid Eesti meistrid jetisõidus

Postimees Sport
Copy

Purtses sõideti Tulivee Cup 2019 jetispordis, mis oli ühtlasi ka Eesti meistrivõistluste ja karikavõistluste sarja viimane etapp. 

Eesti meistritiitleid anti sellel hooajal välja üheksas võistlusklassis ja Eesti karikavõitja selgus ühes klassis. Eesti meistrivõistluste sarjas oli erinevates klassides stardijoonel kokku 104 jetti ja sarjas osalesid ka naaberriikide sportlased.

SKI Beginner GP1 klassis võttis Purtses oma kolmanda etapivõidu sellel aastal oma debüüdi teinud Aron Voola, teiseks tuli Toni Heiskonen ja kolmas oli Jaak Ravensberg. Kolme võiduga kindlustas omale Eesti karikavõidu Aron Voola, teiseks tuli kokkuvõttes Jaak Ravensberg ja kolmas koht kuulub Ahto Hallikmaale.

SKI GP3 klassis võitis Tulivee Cup-i Mattias Reinaas ja teine oli Karl Joosep Steinberg. Kolme etapi kokkuvõttes tuli Eesti meistriks Mattias Reinaas, hõbemedal kuulub Karl Joosep Steinbergile ja pronks Ander Hubert Laurile.

Runabout GP4 klassis teenis kaks sõiduvõitu Mattias Siimann ja võitis etapi, teine oli Karl Kesküla ja kolmas Henry Kiisa. Eesti meistrivõistluste kuld selles klassis kuulub Euroopa meistrile Mattias Siimannile, hõbe Peep Uibule ja pronksmedal Jakko Viilole.

SKI GP2 klassis tuli kahe võiduga Tulivee Cup-i võitjaks Mattias Reinaas, teiseks tuli Kerto Kase ja kolmas oli Egon Üpraus. Eesti meistritiitel selles klassis kuulub kõik kolm etappi võitnud Mattias Reinaasile, hõbedale tuli vanameister Egon Üpraus ja pronksile Kerto Kase.

Runabout GP2 klassis ei jätnud Margus Kesküla teistele võimalust ja võttis etapivõidu. Teiseks tuli Ahti Kurg ja kolmas koht kuulus Priit Kampusele. Hooaja kokkuvõttes sai Eesti meistriks Margus Kesküla, hõbedale sõitis ennast Valeri Trujevtsev ja pronksimees on Priit Kampus.

Runabout Junior GP4 klassi etapivõitjaks tuli Henri Koppas, teine oli Patric-Luca Uusjärv ja kolmandaks tuli Karl Kesküla. Noorteklassi Eesti meistrivõistluste kulla võitis Henri Koppas, hõbedale tuli Karl Kesküla ja pronksmedali sõitis välja Mia Carolin Õiemets.

SKI Junior GP3 klassi küll Purtses stardis ei olnud aga kahe etapi kokkuvõttes jagunesid Eesti meistrivõistluste kohad järgnevalt- Eesti meistriks tuli viimast aastat noorteklassi sõitev Mattias Reinaas, teine koht kuulub Severi Salonenile Soomest ja kolmandaks tuli Ander Hubert Lauri.

Runabout GP1 klassis võttis esmakordselt etapivõidu võimsamaid klasse prooviv Mattias Siimann, teine koht läks Erki Laiakasele ja kolmandaks tuli Valeri Trujevtsev. Eesti meistrivõistluste kokkuvõttes tuli esikohale Erki Laiakask, hõbe kuulub Valeri Trujevtsevile ja pronks Priit Kampusele.

SKI Ladies GP1 klassis läks nii etapivõit kui ka maksimum tulemusega Eesti meistrivõistluste võit Euroopa meistriks tulnud Jasmiin Üprausile. Teiseks nii etapil kui ka Eesti meistrivõistlustel tuli Elina Kaarneem. Meistrivõistluste pronks kuulub lätlanna Inese Smilale.

SKI GP1 klassis võttis Purtse etapil üllatusliku võidu Jasmiin Üpraus, teine koht kuulus Mattias Reinaasile ja kolmas oli Markus Lutsokert. Hooaja kokkuvõttes tuli konkurentsi tihedaimas klassis Eesti meistriks Markus Lutsokert, hõbemedal kuulub Marten Männile ja pronks Jasmiin Üprausile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles