Video: Metsloomaühing turgutas elule emata jäänud abitu nirgipoja

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

12. juuni hilisõhtu. Eesti Metsloomaühingu Lääne-Virumaa piirkonnajuht Lee Lepiksool on selja taga pikk tööpäev, kuid aega puhkuseks ei ole, sest Tallinnast on tema juurde saabumas imeväike nirgipoeg. 

Loomakese seisund oli armetu — ta on täielikult abitu, silmadki veel kinni, mistõttu tegutseda tuleb kiiresti. Alajahtumine ja nälg on neile tegelastele kõige suuremaks ohuks. Nirkide eest hoolitsemine ei ole kaugeltki lihtne. Vaja on teadmisi ja oskusi, kannatlikkust, suurt tahet ja sooja südant. On unetuid öid, muret ja ka tohutut rõõmu. Just see rõõm, mida toovad kaasa loomade väikesed ja suured edusammud, annab Metsloomaühingu vabatahtlikele jõudu rasket tööd teha.

Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Peagi saabus aeg, kus soojast pesast ja täis kõhust jäi nirgipojale väheseks. Vaja oli hakata omandama oskusi, et looduses üksi hakkama saada ja ellu jääda. Selle raske ülesande võttis enda kanda ühingu Järvamaa piirkonnajuht Virge Võsujalg.

Nii nagu inimlapsed, õpivad ka loomalapsed läbi mängu. Nende mängud on aga teistsugused — käiku lähevad nõelteravad hambad, mitte vähem teravad küünised ning uskumatu väledus. Vabas looduses ellu jäämisele aitab kaasa ka instinkt, mis neis neljajalgsetes sünnist saati peitub. Seda ürgset instinkti tuleb aga arendada ja sellega sai Virge Võsujalg hakkama.

2. septembril, sai Lee ja Virge suur töö tasutud. Noor nirk, terve, elurõõmus ning täiesti valmis alustama iseseisvat elu, lasti loodusesse nirgielu elama ja nirgitegusid tegema. «Nirk läks sinna, kus on tema õige koht,» kirjutas Metsloomaühing sotsiaalmeedias. «Meile aga jäävad mälestuseks tema kasvamisest tehtud fotod ning videod, mida me rõõmuga ka teiega jagame.»

Eesti Metsloomaühing on vabatahtlikul tegevusel ja vaid annetuste toel toimiv ühing, seetõttu on neile igasugune toetus väga oluline. Kui sinagi soovid metsloomade rehabiliteerimist aidata, saad seda teha helistades annetustelefonidel:

9009933 – annetad 5€ 

9009955 – annetad 25€ 

Kuula  kogu jutt ära, muidu annetust ei toimu.

Toetuse võib saata ka pangakontole: 

Eesti Metsloomaühing MTÜ 

Swedbank EE952200221067573100

Selgituseks: Metsloomade abistamiseks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles