Getter Jaani kutsub koolialguse puhul inimesi koolikiusamise vastu võitlema

Elu24
Copy

Laulja Getter Jaani soovib kõikidele koolilastele head kooliaasta algust, kuid kutsub inimesi ka üles koolikiusamist märkama ja sellest teada andma.

«Ilusat uut kooliaastat teile! Palju edu, jõudu, jaksu ja positiivset meelt! Olge üksteise vastu ikka heatahtlikud ja abivalmid!» kirjutas Getter Jaani Instagrami.

Ta lisas: «Ma loodan südamest, et iga aastaga on meie ümber kiusamist vähem. Aga, kui peaksite seda kõrvalt nägema või ise seda tundma, siis teatke, et suurim julgus on alati sellest rääkida enda lähedase inimesega, keda usaldad ja tead, et võid talle alati loota ja abi paluda.» 

«Selle asemel, et öelda midagi negatiivset, paneme rohkem rõhku positiivsele! Märkame rohkem! Aitame rohkem! Ja oleme alati olemas!»

Getter Jaani käis kiusamisest rääkimas ka jaanuarikuises «Radari» saates. Seal oli keskseks teemaks küberkiusamine ja netikommentaatorid. 

Getter Jaani sai superstaarisaatest tuntuks, kui oli alles 16-aastane. «Kuna ma polnud varem meediaga kokku puutunud, ei teadnud ma, mida öelda ja kellele rääkida kõike,» meenutas lauljatar karjääri algusaega, mil kurjad netikommentaarid talle kõige valusamalt haiget tegid.

Getter läks laulusaatesse, et tegeleda sellega, mida ta armastab, ent ei olnud kommentaarideks valmis. «Kui ma sinna (kommentaariumisse) ühel hetkel sattusin, oli see tõeline õudusunenägu. See oli hetk, kus ma päris ausalt kaotasin armastuse enda vastu ja seda hästi pikaks ajaks. Nüüd vaikselt olen ma selle üles leidnud, aga see on hästi kurb, mida võivad kommentaarid inimesega teha,» meenutas lauljatar.

Kuigi Getter tunnistas, et kõige rohkem tegid kommentaarid haiget staarisaate ajal, on neid siiani valus lugeda. «Ikka öeldakse palju negatiivseid sõnu, mis teevad siiani väga haiget,» rääkis lauljatar, kes ootab praegu oma esimest last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles